Foto: Lūcija Rošāne

Aizvadītās nedēļas izskaņā gredzenus mija par vienu no saskanīgākajiem pašmāju šovbiznesa aprindu pāriem dēvētie Lelde Lietaviete un Aivis Ceriņš. Viņi viens otram jāvārdu teica abiem ļoti mīļā un īpašā vietā – Dobeles Ceriņu dārzā. Jaunā sieva pēc kāzām pārgājusi vīra uzvārdā.

Nakti pirms kļūšanas par vīru un sievu Aivis un Lelde pavadījuši katrs atsevišķi. Līgavu kāzu dienas rītā saposusi viņas mamma Elita, kura ir grima māksliniece. "Tas bija ļoti īpaši un maģiski," savās sajūtās dalās Lelde.

"Kāzu datumu izvēlējāmies jau vairāk nekā gadu iepriekš, zinot, ka šajā laikā daba būs pilnziedā," "Delfi Izklaidei" par savu īpašo dienu stāsta jaunlaulātie.

Svinīgo ceremoniju vadīja labi zināmā augu sieva un šamane Inin Nini jeb Inese Indāne. Savukārt diriģents Arvīds Platpers pēc ceremonijas sarīkoja kārtīgu sadziedāšanos.

Par svinību vietu pāris bija izvēlējies vienu no ainaviskākajām vietām Lielupes krastos – Mazmežotnes muižu, kur lustēšanās kopā ar ģimeni un draugiem ilga līdz pat rīta gaismai. Ballīti jaunlaulātajiem un viņu viesiem iegrieza grupa "Dziļi violets" ar Nauri Brikmani priekšgalā.

Savukārt jaunlaulāto pirmā valša dziesmu izpildīja Ieva Kerēvica, bet nakts iesvēti vadīja Inin Nini, kurai rituālā pievienojās perkusionists Nils Īle ar sievu Maiju Sējāni-Īli. Nākamajā dienā pēc kāzām par muzikāliem pārsteigumiem rūpējās Jānis Jarāns un Atis Zviedris.
Foto: Lūcija Rošāne

Līgavas tērps ir zīmola "Katya Shehurina" darinājums, kas pasūtīts salonā "6. septembris", un tā, protams, ir unikāla.

"Šī kleita ir unikāla un tikai vienā eksemplārā, jo speciāli kāzu tematikai kleitas rokas, kā arī krūšu daļa tika izšūta ar ceriņu ziedu ornamentu. Papildus tika pieskaņotas arī speciāli darinātas kurpes ar dekoratīviem ceriņu ziediem papēža daļā. Tās darināja latviešu uzņēmums "WIMS".

Mums bija īpaša iecere gredzeniem, proti, vēlējāmies no ārpuses iegravēt uzrakstu "Ceriņi", kā arī iekšpusē īsu vēstījumu viens otram, tāpēc vērsāmies pie profesionālā juveliera Arvja Kotina, kurš tiešām ir īsts sava amata meistars," savas īpašās dienas detaļas atklāj jaunlaulātie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!