Foto: Vida Press
Lielbritānijas prinča Viljama laulātajai draudzenei, Kembridžas hercogienei Katrīnai pirmdien, 23. aprīlī, piedzimis dēls, Kensingtonas pils pavēstījusi oficiālajā "Twitter" kontā.

Dēliņš piedzimis aptuveni 3,8 kilogramus smags. Kā norāda Kensigtonas pils administrācija, gan dēls, gan māmiņa pēc dzemdībām jūtas labi.

Zēna vārds pagaidām nav zināms. Katrīnas un Viljama trešais bērniņš ir piektais rindā uz Lielbritānijas troni.

Jau vēstīts, ka pirmdienas rītā hercogiene Katrīna tika nogādāta Sv. Marijas slimnīcā Londonas rietumos, jo viņai sākās trešā bērna dzemdības. Šajā pašā slimnīcā pasaulē nākuši arī karaliskā pāra divi pirmie bērni princis Džordžs un princese Šarlote.

To, ka Katrīna ir trešā mazuļa gaidībās, karaļnama pārstāvji apstiprināja pērnā gada septembrī.

Arī trešā mazuļa gaidību laika sākumposmā Katrīna cieta no pastiprināta nelabuma, un šī iemesla dēļ viņa kādu laiku nepiedalījās oficiālos pasākumos. Vēlāk hercogienes veselība uzlabojās, un viņa grūtniecības laikā daudzkārt sabiedrību apbūra ar augošo puncīti un eleganto stilu.

Jāatzīmē, ka jau aptuveni divas nedēļas pirms dzemdībām pie slimnīcas sāka pulcēties karaliskās ģimenes fani, kuri, nodrošinājušies ar plakātiem, suvenīriem un atribūtiem Lielbritānijas karoga krāsās, nakšņoja teltīs un nepacietīgi gaidīja lielo brīdi.
Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Atgādinām, ka Katrīnas un Viljama ģimenē jau aug dēls princis Džordžs, kuram šovasar apritēs pieci gadi. Savukārt maijā trešo dzimšanas dienu svinēs pāra meitiņa Šarlote.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!