Foto: Daina Geidmane

Netrūkst pašmāju radošo personību, kas guvušas starptautiska mēroga atzinību, un šonedēļ viņu pulciņam vienojusies arī māksliniece Elīna Maligina. Trešdien, 11. aprīlī, "Sotheby’s" izstāžu zālē Vīnē atklāta viņas personālizstāde "Art Shower".

Izstāde apmeklētājiem būs apskatāma līdz pat jūnija beigām, un ikviens interesents Elīnas darbus varēs arī iegādāties, šonedēļ vēsta laikraksts "Vakara Ziņas". Mākslinieces darbi izstādīti programmas "Sotheby's Artist Quarterly" ietvaros.

Izstādes atklāšanā bija pulcējušies Elīnas tuvākie cilvēki. Ar mākslinieci kopā šajā nozīmīgajā notikumā bija viņas meitiņa Hanna un mamma Guna Dzelme, advokāti Pāvels Rebenoks un Mārtiņš Krieķis, kas aizstāv viņas intereses nelaiķa Valērija Maligina atstātā mantojuma lietā, kā arī viesi un draugi no Austrijas.

Slavenais izstāžu un izsoļu nams publiskajā telpā Elīnu dēvējis par mākslinieci, kura savu daiļradi pauž filmās, izrādēs un glezniecībā.

Maliginas darbi raksturoti kā ļoti patiesi un atklāti, jo māksliniece tajos nav baidījusies šķērsot dzimumu robežas, un tos caurvij dziļi feministiska sievietes pasaules uztvere, kas izpaužas dažādās realitātēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!