Foto: F64
Jaunievēlētais Valsts prezidents Andris Bērziņš (attēlā), kurš amatā stāsies piektdien, 8. jūlijā, kļuvis par precētu vīru – viņš stājies oficiālā laulībā ar savu ilggadējo dzīvesbiedri, mediķi Daci Seisumu.

Bērziņa sekretāre Karīna Rāviņa-Vimba izklaides portālam Mango apstiprināja, ka Bērziņš ir "stājies oficiālā laulībā", bet sīkāku informāciju par notikušajām kāzām sniegt atsacījās, skaidrojot, ka tā ir privāta rakstura informācija.

Šī ir 66 gadus vecā Bērziņa otrā laulība - pirmo reizi viņš bija precējies ar Dzintru Bērziņu, bet šī laulība tika šķirta pirms vairāk nekā 20 gadiem.

Laulībā ar pirmo sievu pasaulē nākuši divi bērni - Aigars Bērziņš un Eva Manavagude, bet pašmāju masu medijos publicētā informācija liecina, ka prezidentam ir vēl divas atvases - meita Anete, kura strādā SEB bankā, un dēls Edvarts, kurš jūnijā beidza vidusskolu.

Ar 38 gadus veco mediķi Daci Seisumu Bērziņš iepazinies pirms desmit gadiem veselības centrā Cīrulīši, kur viņa strādāja par fizioterapeiti. Šajās attiecībās pasaulē nācis abu kopīgais dēls Kristaps Andris, kurš šobrīd ir sešus gadus vecs.

Seisuma, kuras darba vieta ir Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca, intervijā izdevumam Ir neslēpa, ka viņa nav vēlējusies dzīvesbiedra ievēlēšanu par prezidentu un šis fakts viņu satriecis.

"Esmu pieradusi dzīvē visu sakārtot, izplānot. Piepeši ir noticis kas tāds, ko nevaru mainīt un ietekmēt. Diskomforta un stresa stāvoklis man ir joprojām. Nezinu, ko katra diena nesīs, kas būs tālāk," teikusi Seisuma un norādījusi, ka prezidentu publiski pavadīs tikai oficiālās situācijās, kad bez tā nevarēs iztikt. 

Arī Bērziņš neilgi pēc savas ievēlēšanas prezidenta amatā presi informēja, ka šajā amatā strādās viens un dzīvesbiedre viņu pavadīs tikai nepieciešamības gadījumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!