Foto: AP/Scanpix
Britu karaļnama oficiālais fotogrāfs publiskojis karalienes Elizabetes II 90 gadu svinību oficiālu fotogrāfiju (skat. zemāk rakstā), vēsta BBC.

Fotogrāfija ar karalieni Elizabeti II un viņas dēlu princi Čārlzu uzņemta britu monarhijas rezidencē Vindzoras pilī. Fotogrāfs Niks Naits bildi uzņēmis iepriekšējā vakarā pirms Vindzoras Karaliskā zirgu šova noslēdzošā pasākuma maijā, bet oficiālais foto publiskots tikai tagad gada nogalē, tādējādi simboliski pieliekot punktu dažādiem pasākumiem par godu nozīmīgajam notikumam.

"Man bija prieks un liels gods fotografēt viņas majestāti Karalieni un Velsas princi Vindzoras pilī. Bildē centos atveidot modernu portretu, kas atspoguļotu sirsnību un cilvēcīgumu, kā arī stiprību un tradīcijas," pēc bildes publiskošanas citēts Naits.

Karalienes dzimšanas diena bija 21. aprīlī. Nozīmīgā jubileja visā Lielbritānijā tika svinēta visa gada garumā ar dažādiem pasākumiem. Oficiālās dzimšanas dienas svinības risinājās jūnijā, kad Londonas centrā uz pateicības pusdienām un pikniku bija pulcējušies 10 000 viesu. Toreiz karaliene Elizabete II, sakot uzrunu kārtējās svinībās, jokojot teica: "Redzēs, kā jutīšos decembrī, kad cilvēki joprojām man par godu dziedās "Happy Birthday"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!