Foto: F64

Aizvadītajā gadā Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs par 750 tūkstošiem eiro iegādājies dzīvokli un zemes gabalu Jūrmalā, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienestam iesniegtā amatpersonas deklarācija.

Rimšēvičs kredītu dzīvokļa iegādei ņēmis Hipotēku un zemes bankā, informē laikraksts Dienas Bizness. Vēl Rimšēvičam pieder lauku māja un divi zemes gabali Jūrkalnes pagastā, kā arī divas mājas un vairāki zemes gabali Garkalnes novadā.

Valsts galvenās bankas vadītāja Rimšēviča parādsaistības pērnā gada nogalē bija 630 tūkstoši eiro un pieci tūkstoši latu. Arī viņa 2007. gada deklarācijā tika uzrādīta piecu tūkstošu latu lielas parādsaistības.

Rimšēviča ienākumi pērn bijuši 130 tūkstoši latu, no kuriem 126 tūkstošu sastādījusi alga, prēmijas un piemaksas, ko viņš saņēmis Latvijas Bankā gada laikā.

Rimšēviča uzkrājumi aizvadītajā gadā samazinājušies vairāk nekā uz pusi -  2008. gada nogalē viņš kā uzkrājumu deklarējis 83 tūkstošus latu, bet gadu iepriekš Rimšēviča uzkrājumi bijuši 172 tūkstoši latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!