Foto: Mango

Turpinot rubriku, kurā atpazīstamie latvieši iesaka savas mīļākās ēdienu receptes, populārais pašmāju baikeris un Vēja brāļu ordeņa prezidents Aivars Freimanis jeb Frīdis (attēlā) iesaka, kā pagatavot jēra karbonādi ar kauliņu.

Lai pagatavotu viņa ieteikto ēdienu, nepieciešama jēra karbonāde ar kauliņu, garšvielas, sāls, pipari, eļļa, dārzeņi un zaļumi piedevām.

"Karbonādi ieliekam bļodiņā un aplejam ar eļļu. Pārkaisām ar dažādām garšvielām - sāli un pipariem. Man pašam patīk un citiem iesaku Santa Maria garšvielu medījumam.

Pēc tam ar rokām kārtīgi visu samaisām un samīcām kopā, bet tad karbonādes gabaliņus liekam uz pannas apcept. Gaļiņa nedaudz jāapbrūnina un tad jāliek katlā sutināties," savu iecienīto recepti portālam Delfi atklāj Frīdis.

Kā saka rokeris, katlā jāielej nedaudz ūdens, bet tā, lai visa gaļa netiek nosegta. Pēc tam uz lēnas uguns gaļa jāsautē aptuveni divas stundas.

"Kad jērs gatavs, pasniedzam kopā ar dažādiem dārzeņiem un zaļumiem. Kas nu kuram labāk garšo. Pats klāt labprāt dzeru aukstu alu, bet vīna cienītājiem iesaku sarkanvīnu," saka Vēja brāļu ordeņa prezidents.

Lai gan aizņemtības dēļ ikdienā Frīdim neatliek daudz laika gatavošanai un parasti viņš izlīdzas ar pusfabrikātiem, olām un sardelēm, pirmdienu vakaros, kad Frīdis ir brīvs, gatavošanai viņš pievēršas daudz nopietnāk.

"Man nav tik daudz laika, lai regulāri taisītu ēst, bet kopumā man gatavot patīk. Pirmdienu vakaros, kad man ir brīvāks, parasti pie plīts pavadu nedaudz vairāk laika," noslēgumā saka rokeris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!