Foto: LETA
Lai gan rokeri un baikeri vairumam asociējas ar skarbiem tēviņiem, kuri lasa tikai tehniskas instrukcijas vai alus etiķetes, daži no viņiem ciena arī daiļliteratūru, un viens no tiem ir arī populārais rokeris Aivars Freimanis jeb Frīdis (attēlā).

Jautāts par savām mīļākajām grāmatām un iecienītākajiem rakstniekiem, Vecākā Latvijas motokluba Vēja brāļu ordenis prezidents Frīdis, ilgi nedomājot, nosauc Ērihu Mariju Remarku.

"Remarks ir mans visu laiku iecienītākais autors. Arī Ernests Hemingvejs un Džeks Londons man ir īpaši tuvi rakstnieki. Viņu romāni visi ir izlasīti no vāka līdz vākam daudzas reizes," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta rokeris.

Frīdis gan izvairās izcelt kādu no Remarka romāniem, kas viņam būtu īpaši tuvs. "Vienalga - Triumfa arka vai Trīs draugi - visi Remarka romāni ir lieliski," saka Frīdis.

Kā interesantu lasāmvielu Frīdis piemin arī padomju laikos izdoto populārzinātnisko grāmatu sēriju Apvārsnis. "Arī šo esmu izlasījis visu. Vairs gan neatceros konkrēti, kuri no darbiem vairāk gāja pie sirds, bet lasāmviela bija ļoti interesanta un izglītojoša," slavē rokeris.

No krievu literatūras klasiķiem Frīdis izceļ Antona Čehova darbus. "Atceros, ka Čehovs man ļoti patika. Vispār jau ir grūti atcerēties visas tās grāmatas, kas ir lasītas. Jāiet pie grāmatplaukta skatīties," smejas Frīdis.

Pēdējos gados lasīšanai rokerim gan atliekot pavisam maz brīvu brīžu. "Jaunākajā literatūrā īpaši neorientējos. Reizēm lasu recenzijas par nesen izdotām grāmatām, šad tad sanāk kādu grāmatu arī iegādāties, bet tā paliek nelasīta - nepietiek laika," atzīst Frīdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!