Foto: AFP/Scanpix

Trešdien, 29. janvārī, 60 gadu jubileju atzīmē amerikāņu televīzijas dīva, aktrise, producente un filantrope Opra Vinfrija (attēlā), kura 25 gadus vadīja populārāko sarunu šovu pasaulē un ne reizi vien atzīta par ietekmīgāko slavenību.

Opras Geilas Vinfrijas ceļš uz slavu un panākumiem bijis grūts - viņu pasaulē laida vientuļā māte-pusaudze, deviņu gadu vecumā Opru izvaroja, bet 14 gadu vecumā meitene dzemdēja dēlēnu, kurš drīz nomira.

Kad Opra pārcēlās no dzimtās Misisipi uz Tenesī pie vīrieša, kuru viņa uzskatīja par savu tēvu, meitenes dzīve mainījās - mācoties vidusskolā, viņa sāka strādāt radio, 19 gadu vecumā veidoja sižetus vakara ziņām, savas emocionālās pieejas dēļ drīz tika pie sava dienas šova, 1983. gadā pārcēlās uz Čikāgu, bet 1986. gada septembrī pie skatītājiem nonāca pirmais The Oprah Winfrey Show raidījums.

Opras šovs, kas 2011. gadā pēc 25 sezonām noslēdzās, ir visaugstāk novērtētai sarunu šovs pasaulē, bet tā vadītāja savulaik atzīta par 20. gadsimta bagātāko afroamerikānieti, dižāko melnādaino filantropi Amerikas vēsturē, bet pērn Forbes viņu atkārtoti pasludināja par pasaules ietekmīgāko slavenību.

Šova ilgajā vēsturē pie Opras viesojušies gan ietekmīgi valstsvīri, gan šovbiznesa zvaigznes, sportisti un citas populāras personas, kuras tieši Oprai atklājuši savus lielākos noslēpumus. Tāpat pretī omulīgajai kundzei sēdējuši neskaitāmi citi cilvēki ar skarbiem, aizraujošiem, neparastiem dzīvesstāstiem, un ne vienam vien dalība sarunu šovā palīdzējusi sakārtot dzīvi.

Opra Vinfrija kļuvusi par daudzu televīzijas skatītāju pielūgsmes un iedvesmas objektu - viņa ir pierādījums tam, ka mērķtiecīgs darbs, ticība saviem spēkiem un aizrautība nes augļus, bet pati sarunu šovu karaliene savus panākumus skaidrojusi ar spēju mainīties, ko apliecina arī viņas gadu gaitā piedzīvotās stila pārvērtības.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!