Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa laulātā draudzene Melānija Trampa neskaitāmas reizes apliecinājusi, ka viņas gaumes izjūta komentārus neprasa. Tiesa, reizēm kļūdās arī labākie, un šonedēļ sašutuma vētru izraisījis mētelītis ar visnotaļ provokatīvu uzrakstu uz tā muguras.

Ceturtdien, 21. jūnijā, kāpjot lidmašīnā, lai dotos uz nelegālo imigrantu bērnu aizturēšanas centru Teksasā, Melānija bija apvilkusi apģērbu zīmola "Zara" jaku, kuras mugurpusi rotāja uzraksts "Man tiešām ir vienalga, un jums?".

Kā ziņo raidsabiedrība BBC, ASV pirmā lēdija sociālajos tīklos izpelnījusies plašu nosodījumu un pār viņu biruši pārmetumi. Daudzi bijuši pārliecināti, ka viņa apzināti izvēlējusies jaku ar tik izaicinošu uzrakstu.

Tāpat arī ļaudis prātojuši, ka jaka būtu bijusi piemērota jebkuram citam pasākumam, bet ne braucienam uz imigrantu centru, jo uzraksts uz tās muguras ir klaja provokācija.

Pirmās lēdijas komunikācijas direktore Stefānija Grišama gan steigusi medijiem taisnoties, ka jakai neesot bijis nekāds slepens vēstījus. "Tā ir tikai jaka. Tur nebija nekāds slēpts vēstījums. Pēc šīs dienas svarīgās vizītes Teksasā es ceru, ka tas nav vienīgais, kam mediji pievērsīs uzmanību," vēstījusi Grišama.

Savukārt pilnīgi citu nostāju tviterī paudis Melānijas laulātais draugs Donalds Tramps. Viņš vīterojis, ka uzraksts uz jakas muguras esot veltīts mediju viltus ziņām. "Melānija ir sapratusi, cik viņi ir nepatiesi, un viņu tiešām tas vairs neuztrauc," vēstījis Tramps.

Daudzi sociālo tīklu lietotāji arī norādījuši, ka Melānija parasti izvēles smalku modes namu un dizaineru darinājumus, bet šoreiz viņa priekšroku devusi apģērbam, kas pieejams arī parastajiem ļaudīm. Tas cilvēkiem viesis vēl jo lielākas aizdomas, ka pirmās lēdijas izvēle tomēr bijusi apzināta ar mērķi provocēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!