Lai gan sabiedrībā nereti tiek uzskatīts, ka "normālais" vecums, kad sievietēm jādzemdē bērni, ir līdz trīsdesmit gadiem, daudzas sievietes, jo īpaši tās, kuras veido veiksmīgu karjeru, drosmīgi lauzušas šo stereotipu.

Pēc 40 gadu sasniegšanas bērnus dzemdējušas gan Madonna, gan Nikola Kidmena, gan Salma Haijeka un citas. Pirms dieviem gadiem savu piekto bērnu 44 gadu vecumā pasaulē laika skandalozā amerikāņu politiķe Sāra Palina. Bet arī tas nav reproduktīvā vecuma slieksnis.

Piemēram, amerikāņu aktrise Mimi Rodžersa savu otro bērnu dzemdēja 45 gadu vecumā. Viņas otrais vīrs bija aktieris Toms Krūzs, bet abi bērni dzimuši laulībā ar producentu Krisu Kiafu.

45 gadu vecumā savu trešo bērnu dzemdējusi arī aktrise Sjūzena Sarandona. Viņas pirmā un vienīgā laulība ar aktieri Krisu Sarandonu ilga 12 gadus, tomēr pirmais bērns - šobrīd visai populāra aktrise Eva Amurri - piedzima 1985. gadā attiecībās ar režisoru Franko Amurri. Ilgstošākās attiecības Sarandonai bija ar aktieri Timu Robinsu - tās ilga 21 gadu, tomēr pāris pagājušajā gadā izšķīrās. Šīs savienības laikā Sarandonai piedzima divi dēli.

Mango jau ziņoja, ka 46 gadu vecumā savu pirmo meitu pasaulē laida viena no populārākajām Krievijas balerīnām un leģendārā latviešu dejotāja Māra Liepas meita Ilze Liepa. Viņa savu pirmdzimto meitiņu nosauca par Nadeždu.

Aktrise Hollija Hantere, kuras vienīgā laulība bijusi ar poļu kinooperatoru Janušu Kaminski, sešu gadu ilgajā kopdzīvē pie bērniem netika, bet 2006. gadā, kad Hantere bija kopā ar aktieri Gordonu Makdonaldu, viņa 47 gadu vecumā dzemdēja dvīņus. Tāpat Mango ziņoja, ka 47 gadu vecumā bērnu gatavojas dzemdēt Džona Travoltas sieva - aktrise Kellija Prestona.

Savukārt dažas nedēļas pirms 48. dzimšanas dienas savu trešo bērnu pasaulē laida amerikāņu televīzijas aktrise Džeina Kačmareka. Viņas vienīgā laulība ar aktieri Bredliju Vitfordu tika noslēgta 1922. gadā, un šajā savienībā dzimušas divas meitas un dēls.

Cita populāra amerikāņu aktrise - Džīna Deivisa - bez bērniem nodzīvoja trīs laulības, tostarp ar aktieri Džefu Goldblūmu un režisoru Reniju Hārlinu. Taču 2001. gadā Deivisa apprecējās ar irāņu izcelsmes plastisko ķirurgu Rezu Džarahi, un viņu pirmā meita piedzima, kad Deivisai bija 46 gadi, bet dvīnīši - 48 gadu vecumā.

Tāpat kā Deivisa 46 un 48 gadu vecumā dēlu un meitu dzemdējusi arī angļu rakstniece Helēna Fīldinga, kura ir autore populārajai sāgai par apalītes Bridžitas Džonsas piedzīvojumiem. Bērni dzimuši civillaulībā ar amerikāņu rakstnieku Kevinu Karrenu, bet pāris pagājušajā gadā izšķīrās.

Tomēr rekordiste šajā sarakstā ir amerikāņu aktrise Beverlija D'Andželo (attēlā). 14 gadus viņa bija precējusies ar itāļu aristokrātu - Lorenco Mediči dzimtas tiešu pēcnācēju grāfu Lorenco Salviati, tomēr šajā laulībā bērni nav dzimuši. No 1996. līdz 2003. gadam Beverlija bija kopā ar slaveno aktieri Alu Pačino - vienu no retajām Holivudas zvaigznēm, kas nekad nav precējusies. Šajā savienībā pasaulē nāca dvīņi Olīvija Rouza un Antons Džeimss. Beverlijai D'Andželo tobrīd bija jau 49 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!