Foto: Vida Press
Daudzi spītīgi apgalvo, ka tikai slaidas sievietes var gūt panākumus šovbiznesā, taču radošajā sfērā netrūkst nopelniem bagātu daiļavu, kuras lepojas ar augumu, kas, lai gan neatbilst glancēto žurnālu un modes industrijas radītajiem standartiem, nekādi nav traucējis un dažkārt pat – gluži pretēji – ir palīdzējis viņām sasniegt slavas virsotnes.

Dziedātāja Adele

Foto: Reuters/Scanpix

Britu mūziķe Adele (attēlā), kurai 5. maijā apritēs 29 gadi, ir viena no tām dziedātājām, kura ir dzīvs pierādījums – ar talantu un spēcīgi personību ir gana, lai sasniegtu slavas virsotnes un pārdotu miljoniem ierakstu.

Savu debijas albumu "19" Adele izdeva 2008. gadā. Savukārt 2011. gadā iznāca albums "21", kas kļuva par dižpārdokli, bet viņas iedziedātās saldsērīgās balādes – par daudzu salauzto siržu himnām.

Kopumā viņas kontā ir trīs ļoti veiksmīgi albumi. Pēdējais no tiem, kuram dots nosaukums "25", iznāca 2015. gadā.

Adeles karjeras pirmsākumos viņas svars bija viens no iecienītākajiem tabloīdu tematiem. Tiesa, dziedātāja ar savām formām ir apmierināta un nelabvēļu nievājošos komentārus neņem vērā, tādejādi kļūstot par daudzu sieviešu iedvesmas avotu.

"Es būtu gatava samazināt svaru tikai tad, ja tas kaut kādā veidā ietekmētu manu veselību vai seksuālo dzīvi, bet tā nav," dziedātāja sacījusi savā biogrāfijā "Adele: The Biography", kas iznāca 2012. gadā.

Komiķe un aktrise Rebela Vilsone

Foto: Vida Press

Viena no šī brīža populārākajām resnītēm Holivudā ir austrāliešu izcelsmes aktrise un komiķe Rebela Vilsone (attēlā). Šobrīd 36 gadus vecā dāma kādā intervijā savulaik pārsteidza, paziņojot, ka apzināti pieņēmusies svarā, lai kļūtu slavena.

Pērn sarunā ar britu izdevumu "The Daily Telegraph" viņa stāstīja, ka pirms vairākiem gadiem skatījusies kādas apaļīgas komiķes stāvizrādi un mēģinājusi saprast, kāpēc publikai šīs sievietes joki šķiet tik smieklīgi. Pār Vilsoni nākusi apskaidrība, ka iemesls ir gaužām vienkāršs – sabiedrībai apaļīgu cilvēku asprātības šķiet uzjautrinošākas.

"Pēkšņi attapos, ka esmu kļuvusi resnāka un esmu komiķe," sacīja Vilsone.

Savukārt kādā citā intervijā viņa skaidrojusi, ka lieko svaru uztver kā ieguvumu. "Es sava kermeņa izmēru uzskatu par priekšrocību, turpretim daudzas citas sievietes to uzskata par traucēkli," mediji citējuši Vilsoni, kura pazīstama ar lomām tādās filmās kā "Pitch Perfect", "Bachelorette", "Bridesmaids" un citās komēdijās.

Dziedātāja Beta Dito

Foto: Vida Press

Amerikāņu rokmūziķe, komponiste, modele un dizainere Beta Dito (attēlā), kura savulaik popularitāti izpelnījās kā grupas "Gossip" līdere, savas kuplās formas nekautrējas izrādīt pieticīgās drānās, laužot mītus un pretrunīgi vērtētos skaistuma standartus, kas iesakņojušies sabiedrībā.

"Man nekad nav bijuši aizspriedumi pret vārdu "resns". Man ir piedrāzt vārdu apaļīgs [curvy]. Es saprotu, kāpēc cilvēki šo vārdu izmanto, bet es sevi ar to neidentificēju. Es neesmu ceļš, saprotiet?" savulaik sacījusi Beta Dito. Jāatzīmē, ka angļu valodā ar terminu "curvy road" tiek apzīmēts līkumots ceļš.

Savu vienaldzīgo attieksmi pret sabiedrības aizspriedumiem Dito vairākkārt pierādījusi, defilējot apakšveļā slavenu dizaineru tērpu skatēs. Jāpiebilst, ka viņa radījusi pati savu apģērbu līniju, kas paredzēta lielo izmēru īpašniecēm.

Dziedātāja Kellija Klārksone

Foto: Vida Press

Arī amerikāņu dziedātāja un komponiste Kellija Klārksone (attēlā) panākumus guvusi ar neatlaidīgu darbu un talantu, un apaļīgās ķermeņa formas nav bijis traucēklis.

1982. gadā dzimušās dziedātājas vārds pie šovbiznesa debesīm iemirdzējās 2002. gadā, kad viņa kļuva par populārā šova "Americal Idol" ("Amerikāņu elks") pirmās sezonas uzvarētāju. Jau tolaik Klārksone bija apaļvaidzīte, un nākamajos gados pieauga ne tikai viņas slava, bet arī svars.

Šobrīd Klārksone ir laimīgi precējusies divu bērnu māte.

Klārksones pirmais bērns nāca pasaulē 2014. gadā, un netrūka nelabvēļu, kas šausminājās, ka dziedātāja uzreiz pēc šī priecīgā notikuma nesteidzās atbrīvoties no grūtniecības laikā uzņemtajiem kilogramiem.

"Reizēm mēs esam labākā formā. Īpaši es. Es esmu tik radoša personība, ka varu sevi salīdzināt ar jo-jo. Reizēm esmu labā formā un aizraujos ar kikboksu. Bet reizēm es to nedaru un vienkārši nodomāju – labāk iedzeršu vīnu," 2015. gadā, viesojoties "The Ellen DeGeneres Show" sacījusi Klārksone.

Dziedātājas otrais bērns piedzima pērn, un, lai gan Klārksone pievērsusies veselīgam dzīvesveidam un sportam, viņa joprojām var lepoties ar kuplām, pilnīgām formām, apliecinot daudzām sievietēm, ka sevis uzturēšana formā ne vienmēr nozīmē ietilpšanu noteikta izmēra apģērbā.

Aktrise un komiķe Melisa Makartija

Foto: Vida Press

46 gadus vecā amerikāņu aktrise un komiķe Melisa Makartija (attēlā) intervijās stāstījusi, ka savas dzīves laikā valkājusi visdažādāko izmēru drēbes, bet tikai laika gaitā iemācījusies sevi pieņemt tādu, kāda viņa ir.

"Mans svars? Tas ir tāds, kāds tas ir. Tikpat labi tevi rīt var notriekt autobuss. Galvenā ir būtība, un reizēm citas prioritātes ir svarīgākas," savu svaru savulaik komentējusi Makartija.

Tāpat aktrise sacījusi, ka vēlētos mainīt amerikāņu sabiedrībā iesakņojušos mītus par to, kā sievietei vajadzētu izskatīties.

"Kad man bija 22 gadi, es satiku kādu draņķīgu menedžeri, un viņa man teica, ka es nekad ar šādu svaru nespēšu strādāt. Es tolaik valkāju sestā izmēra drēbes. Tas ir ļoti dīvaini, kā mūsu valstī tiek uztvertas sievietes. Es labprāt būtu daļiņa no tā, kas to lauž," ārzemju mediji citējuši Makartiju, kuras kontā ir viena "Oskara" balvas nominācija par darbu filmā "Bridesmaids".

Aktrise Oktāvija Spensere

Foto: Vida Press

Lai gan 46 gadus vecā amerikāņu aktrise Oktāvija Spensere (attēlā) pēdējos gados kļuvusi manāmi slaidāka, viņas auguma aprises joprojām ir pilnīgas. Tiesa, kā vēsta ārzemju mediji, bija laiks, kad viņas svars bija tik liels, ka tas radīja draudus veselībai.

Izdevuma "The Daily Mail" rīcībā pirms pāris gadiem bija nonākusi informācija, ka Spenserei 2005. gadā slepus tika veikta kuņģa samazināšanas operācija.

Anonīmi avoti toreiz apgalvoja, ka aktrises aizraušanās ar ceptiem un taukainiem ēdieniem kļuvusi tik nekontrolējama, ka viņai nācies vērsties pēc palīdzības pie ārstiem.

Tiesa, Spensere ir spilgts piemērs tam, ka Holivudā mīl un ciena ne tikai slaidos, bet arī apalīšus, par ko arī liecina fakts, ka 2012. gadā viņa saņēma "Oskara" statueti par lomu filmā "The Help".

Aktrise un dziedātāja Ambera Railija

Foto: Vida Press

Arī amerikāņu aktrise, seriāla "Glee" zvaigzne un dziedātāja Ambera Railija (attēlā) izmēģinājusi visdažādākās diētas, lai kļūtu nedaudz slaidāka. Tiesa, viņa vienmēr apgalvojusi, ka lepojas ar sava auguma aprisēm un dara to tikai tāpēc, lai liekais svars neapdraudētu viņas veselību.

"Kad es saņemu vēstules no meitenēm, kuras apgalvo, ka es viņām palīdzu celt pašapziņu, es pie sevis nodomāju, cik tas ir brīnišķīgi. Tāds ir mans mērķis – parādīt , ka vissvarīgākā ir cilvēka iekšējā pasaule," savulaik sacījusi šobrīd 30 gadus vecā aktrise.

Tāpat Railija apgalvojusi, ka resnītes statuss savulaik viņu pamudinājis nepadoties un cīnīties par saviem sapņiem.

"Es tiku apspiesta, bet es nepieļāvu, ka tas man kļūst par šķērsli. Es to pieņēmu kā motivāciju sasniegt vairāk," mediji citējuši aktrisi.

Aktrise Gaborija Sidaiba

Foto: Vida Press

33 gadus vecā amerikāņu aktrise Gaborija Sidaiba (attēlā), kurai slavu atnesa galvenā loma 2009. gada filmā "Precious", par kuru viņa tika nominēta "Oskaram", apliecina – liekais svars nespēj aizēnot patiesu talantu.

Kā vēsta ārzemju mediji, laikā, kad Gaborija piedalījās filmas "Precious" uzņemšanā, viņas svars pārsniedzis 158 kilogramus. Tiesa, viņas debija uz lielajiem ekrāniem bija tik veiksmīga, ka sievietei par jaunu lomu piedāvājumiem nebija jāuztraucas.

Jāatzīmē, ka pēdējos gados aktrises svars samazinājies – kā liecina jaunākās ziņas, viņa šobrīd sver aptuveni 100 kilogramus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!