Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nesen Facebook dibinātājs Marks Zakerbergs paziņoja, ka viņa sieva gaida pasaulē ierodamies meitiņu, un, atklājot priecīgu vēsti, miljardieris neslēpa - ceļš līdz veiksmīgai grūtniecībai nav bijis viegls, jo laulātā draudzene pārdzīvojusi trīs spontānos abortus.

Zakerbergs ar šo savas privātās dzīvēs niansi bija nolēmis dalīties, jo uzskata, ka tādējādi varētu dot cerību citām ģimenēm, kas piedzīvojušas ko līdzīgu.

Viņš uzsvēra, ka cilvēkiem ir svarīgi apzināties, ka viņi nav vieni, un arī daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki gadu gaitā ir bijuši tik drosmīgi, lai plašākai sabiedrībai atklātu, ka ir zaudējuši vēl nedzimušus bērniņus.

Zaudējusi dvīņus - Olga Rajecka

Foto: F64
Pirms aptuveni trim gadiem iznāca grāmata Mana svētku diena par leģendāro pašmāju skatuves mākslinieci Olgu Rajecku, un tajā dziedātāja grāmatas autoram Kārlim Anitenam atklāja daudzas savas privātās dzīves nianses.

Starp tām bija arī stāsts par bērniņu zaudēšanu - Rajecka divas reizes mūžā piedzīvojusi spontāno abortu, un vienā no tiem viņa zaudējusi dvīnīšus.

Dziedātājai gan izdevies kļūt par māti - laulībā ar Igoru Miglinieku pasaulē nākusī meita Marija izaugusi par īstu skaistuli un palīdz mātei muzikālajā darbā.

Divas neveiksmes neaptur - Lilī Allena

Foto: Reuters/Scanpix

2010. gada novembris skumjš izvērtās britu popzvaigznei Lilī Allenai - viņa sestajā grūtniecības mēnesī zaudēja dēliņu.

Tas bija otrais spontānais aborts trīs gadu laikā - pirmo reizi tas notika 2008. gadā, kad viņa gaidīja mazuli no grupas Chemical Brothers dalībnieka Eda Saimonsa.

Allena gan neatmeta cerības un 2011. gada vasarā viņa apprecējās ar savu draugu Semu Kūperu un novembrī, gadu pēc otrā spontānā aborta, laida pasaulē meitiņu Etelu.

Liels prieks kliedē zaudējuma sāpēs - Pinka

Foto: Reuters/Scanpix

2010. gada novembrī dziedātāja Pinka populārajā The Ellen DeGeneres sarunu šovā paziņoja, ka ir pirmdzimtā gaidībās. Šajā sarunā viņa arī atklāja, ka pirms tam piedzīvojusi spontāno abortu, tamdēļ par šo grūtniecību runā izvairīgi.

2011. gada jūnijā viņa laida pasaulē meitiņu Vilovu, un nedaudz vēlāk žurnālam People pauda prieku par to, ka pēc sāpīgā zaudējuma tomēr izdevies kļūt par māti.

"Tu no cilvēkiem visu laiku dzirdi, cik ļoti tava dzīve mainīsies. Bet tu pat nespēj iedomāties, cik skaistas ir šīs pārmaiņas," priecājās Pinka.

Nepiepildāmais sapnis par ceturto - Valērija

Foto: F64
2014. gada pavasarī tapa zināms, ka 46 gadu vecumā mazuli zaudējusi Krievijā populārā dziedātāja Valērija un viņas dzīvesbiedrs, producents Josifs Prigožins.

"Diemžēl tā ir taisnība - mēs zaudējām bērnu. Spontāno abortu izraisīja vīrusa saslimšana ar augstu temperatūru un šajā gadījumā nepieciešamajām antibiotikām," toreiz skaidroja producents un lika saprast, ka viņi nav gatavi padoties un tomēr tikt pie kopīga bērna.

Valērija ir trīs bērnu māte - viņas atvases pasaulē nākušas laulībā ar producentu Aleksandru Šuļginu, kas gan bijis vissmagākais pārbaudījums viņas dzīvē.

Par zaudējumu dziesmā - Bejonsa

Foto: AFP/Scanpix

2012. gada janvārī slavenā amerikāņu dziedātāja Bejonsa laida pasaulē pirmdzimto meitiņu Blū Aiviju, bet divas dienas pēc priecīgā notikuma viņas laulātais draugs, reperis Jay Z publiskoja dziesmu Glory, kas bija veltīta mazulītei.

Tieši šajā kompozīcijā, kurā bija dzirdama arī divas dienas vecā bēbīša balstiņa, vīrietis atklāja, ka viņi ļoti ilgi mēģinājuši tikt pie bērniņa un pirms veiksmīgās grūtniecības Bejonsa piedzīvojusi spontāno abortu, tāpēc arī šoreiz vecāki baidījušies, ka bērniņš "pazudīs".

PR triks vai patiess zaudējums - Ļera Kudrjavceva

Foto: DELFI

2011. gada vasarā 40 gadu vecumā mazuli zaudēja Krievijas televīzijas dīva Ļera Kudrjavceva un viņas mīļotais vīrietis, dziedātājs Sergejs Lazarevs.

"Mēs ar Sergeju ilgi plānojām šo bērniņu - neviens negaidīja, ka notiks spontānais aborts. Sajūta, ka mūs kāds būtu nolādējis," toreiz atzina Ļera, atklājot, ka abi ar Lazarevu vairākus gadus bija mēģinājuši tikt pie mazuļa.

Tiesa, Krievijas šovbiznesa kuluāros klīda runas, ka Kudrjavcevas un Lazareva romāns ir vien PR triks, lai spodrinātu abu publisko tēlu, tāpēc, iespējams, arī mazulis un tā zaudēšana bija vien izdomājums.

Kudrjavcevas pirmajā laulībā 1990. gadā pasaulē nācis dēls Žans Linjuks, savukārt ar Sergeju Lazarevu pievilcīgā TV dīva sāka satikties 2008. gadā, 2011. gadā abi saderinājās, bet jau 2013. gadā viņa mija gredzenus ar par sevi krietni jaunāko hokejistu Igoru Makarovu.

Savulaik arī amerikāņu seksbumba Pamela Andersone atklājusi, ka zaudējusi Kid Rock bērniņu. Vīrietis gan to dēvējis par izdomājumu.

Tās, kuras nepadevās - Koksa, Kerija un citas

Foto: AFP/Scanpix
Intervijās atklāti par pārdzīvotajiem nedzimušo bērniņu zaudējumiem runājusi arī dziedātāja Meraija Kerija, kura 2011. gada aprīlī īstenoja vienu no saviem mūža lielākajiem sapņiem - pasaulē nāca viņas dvīnīši.

Ilgu laiku pie mazuļa nav varējusi tikt arī aktrise Kortnija Koksa, bet pēc ilgiem pūliņiem viņa 2004. gadā laida pasaulē meitiņu Koko. Tiesa, kad 2010. gadā izjuka viņas un Deivida Arketes laulība, tika mēļots, ka tas noticis, jo pāris neesot spējis tikt pie otrā bērna.

Tāpat pēc vairākām neveiksmēm divus bērnus pasaulē laist izdevies aktrisei Brūkai Šildsai.

2010. gada maijā pasauli pāršalca priecīga ziņa, ka dziedātāja Selīna Diona ir mātes cerībās un gaida dvīnīšus. Nepilnu gadu pirms tam Diona bija piedzīvojusi spontāno abortu un neslēpa - to pārdzīvo ļoti daudzi, bet "par to nerunā, jo tas nav avīzēs". Gan dvīnīši, gan Dionas pirmdzimtais Renē pasaulē nākuši ar mākslīgās apaugļošanas palīdzību.

Adopcija vai surogātmāte - Kidmena un Stouna

Foto: Reuters/Scanpix
Pasaules šovbiznesā ir ne mazums sieviešu, kuras, nespējot laist pasaulē bērnus, izlēmušas par labu adopcijai - aktrise Nikola Kidmena laulībā ar Tomu Krūzu pārdzīvoja vairākus spontānos abortus, un abi adoptēja dēlu un meitu.

Tiesa, laulībā ar Kītu Urbanu viņa pati laida pasaulē meitiņu Sandeju, bet 2010. gadā surogātmāte pārim dāvāju vēl vienu meitiņu - Faitu.

Pēc vairākiem nedzimušo bērnu zaudējumiem par labu adopcijai izšķīrusies arī aktrise Šarona Stouna, kura pieņēmusi trīs bērnus.

Arī 64 gadu vecumā iespējams rast mierinājumu - Alla Pugačova

Foto: Vida Press

2011. gada pavasarī Krievijas estrādes zvaigzne, dziedātājas Kristīna Orbakaites māte Alla Pugačova kādā intervijā atklāja, ka pirms 15 gadiem viņa mēģinājusi laist pasaulē mazuli no sava toreizējā vīra, dziedātāja Filipa Kirkorova.

"Es četrus ar pusi mēnešus gulēju uz saglabāšanu ar augšā saceltām kājām un nekustējos, bet mazuli saglabāt neizdevās, notika spontānais aborts," atzinusies Pugačova.

Viņa medijos vairākus gadus bēdājās par to, ka vairs nevar kļūt par māti un ka tas var sievietei radīt mazvērtības kompleksus, bet 2013. gadā notika brīnums - viņas un humorista Maksima Galkina ģimenē pasaulē nāca dvīnīši, kurus gan bija iznēsājusi surogātmāte.

Arī Kirkorovam izdevies īstenot sapni par bērniem, kas laulībā ar Allu Borisovnu nebija iespējams - 2011. gadā pasaulē nāca Alla Viktorija, bet gadu vēlāk viņai pievienojās brālītis Martins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!