Foto: F64/LETA

Latvijas labākais bokseris Mairis Briedis decembra izskaņā kļuva par tēvu savam piektajam dēlam, tomēr viņš nav vienīgais sabiedrībā zināmais vīrietis, kurš var lepoties ar kuplu bērnu pulciņu. "Delfi Izklaide" apkopojusi dažus no viņiem – slavenus latviešu vīriešus, kuriem ir piecas vai vairāk atvases.

Mairis Briedis

Foto: F64

Pašmāju kuluāros jau labu laiku tika mēļots, ka Maira Brieža sieva Jūlija ir gaidībās. Tiesa, nedz sportists, nedz viņa mīļotā šīs runas nekomentēja. Tikai februārā sākumā bokseris izdevumam "Privātā Dzīve" beidzot apstiprināja, ka nesen piedzimis viņa piektais dēls.

"Jā, tā ir patiesība," ģimenes pieaugumu bija komentējis Briedis. Tiesa, no sīkākiem paskaidrojumiem viņš atturējās, uzsverot, ka jaundzimušais vēl esot pārāk mazs.

Kā vēstīja izdevums, puisēns pasaulē nāca mēnesi pirms Brieža cīņas ar ukraini Oleksandru Usiku – 27. decembrī. Vecāki dēlam devuši vārdu Gabriels.

Laulībā ar sievu Jūliju bokserim ir arī divi dēli Rafaels un Brendans. Savukārt no iepriekšējām attiecībām sportistam ir 13 gadus veci dvīņi Ričards Daniels un Deivids Kristaps, kuri kopā ar mammu dzīvo Lielbritānijā.

Kristaps Valters

Foto: LETA

Arī skandalozais latviešu basketbolists Kristaps Valters var lepoties ar kuplu bērnu pulciņu – viņš ir tēvs pieciem bērniem.

Sportista pirmā laulība ar stilisti Signi Valteri ilga no 2006. līdz 2011. gadam. Šajā savienībā pasaulē nākušas divas atvases – meita Keitija, kura jau ir pusaudze, un dēls Valdis juniors, kurš, sekojot sava tēva un vectēva pēdās, spēlē basketbolu.

Savukārt basketbolista otrā sieva Džeina Ansone, ar kuru Valters apprecējās 2013. gadā, viņam dāvājusi trīs meitas.

Dažus mēnešus pirms kāzām pasaulē nāca pāra pirmdzimtā Tabita. Vēl gadu vēlāk piedzima otrā meita Liora, bet 2016. gadā Džeina vīram dāvāja meitu Abigeilu.

Pērn pavasarī tapa zināms, ka Valtera otrā laulība ar Džeinu izjukusi, bet vēlāk uzvirmoja runas, ka viņu vieno romantiskas attiecības ar Lāsmu Jukoni, kura savulaik bija kopā ar TV raidījumu un pasākumu vadītāju Renāru Zeltiņu.

Mārtiņš Vilsons

Foto: F64

Šobrīd 63 gadus vecais aktieris Mārtiņš Vilsons ir viens no ražīgākajiem sabiedrībā zināmajiem tēviem – viņš var lepoties ar astoņiem pēcnācējiem.

Vilsons pirmoreiz par tēvu kļuva 19 gadu vecumā. Savukārt 2015 . gadā neilgi pirms aktiera 61. jubilejas pasaulē nāca viņa astotā atvase.

Vilsona kontā ir trīs laulības, un ar trešo sievu Zani Lūciņu viņam ir četri kopīgi bērni. Aktierim jau ir arī vairāki mazbērni.

Intervijās pašmāju presē Vilsons savulaik atzinis, ka bērnu smaidi un smiekli esot iedarbīgākais jaunības eliksīrs, kas palīdz saglabāt mundrumu un spriganu noskaņojumu.

Imants Kalniņš

Foto: DELFI

Komponists Imants Kalniņš Latvijai devis ne tikai daudz skaistu dziesmu, bet arī ieguldījumu demogrāfijas uzlabošanā. Viņš ir septiņu bērnu tēvs.

Jaunākais no Kalniņa septiņiem bērniem – dēls Džonatans – pasaulē nāca 2000. gadā, kad komponistam bija 59 gadi. Togad viņš arī apprecējās piekto reizi – par viņa sievu kļuva dēliņa māte Agra.

Kalniņa pirmā sieva bija Brigita, kura komponistam dāvāja viņa pirmo pēcnācēju, meitu Antuaneti. Otrajā laulībā ar Edīti pasaulē nāca Andžela, trešajā savienībā ar aktrisi Helgu Dancbergu piedzima meita Dana un dvīņi Rēzija un Krists. Savukārt ceturtā sieva Velga komponistam dāvāja dēlu Martu Kristianu.

Alvis Hermanis

Foto: LETA

Teātra režisors Alvis Hermanis ir tēvs septiņiem bērniem. Trīs jaunākos no tiem vīrietim dāvājusi viņa laulātā draudzene, aktrise Kristīne Krūze-Hermane, ar kuru gredzeni tika mīti 2009. gadā.

Hermaņa un viņa sievas jaunākā meita, kurai dots vārds Elza Mētra, piedzima 2014. gadā. Ģimenes pirmdzimtais dēls Jāzeps nāca pasaulē 2008. gadā, savukārt 2010. gada nogalē Kristīne savam vīram dāvāja dēlu Kaju Benjaminu.

Režisors savulaik bija kopā ar igaunieti Merli Kīveri. Arī šajā savienībā piedzima trīs bērni. Pirms attiecībām ar Merli Hermanis kļuvis par tēvu vēl vienai atvasei, kas tagad dzīvojot Vācijā.

Ivars Kalniņš

Foto: DELFI

Kuplu bērnu pulciņu sarūpējis arī aktieris Ivars Kalniņš. Viņam ir pieci bērni. Jaunākā atvase – meitiņa Vivjena – pasaulē nāca 2010. gadā, kad vīrietis jau bija pārkāpis 60 gadu slieksni.

Kalniņš ir precējies trīs reizes. Trešā sieva Laura viņam dāvājusi ne tikai Vivjenu, bet arī meitu Luīzi, kura piedzima 2002. gadā.

Ar pirmo sievu Ilgu Kalniņu aktieris laulība nodzīvoja aptuveni 20 gadus, šajā savienībā dzimušas meitas Una un Elīna. Savukārt vīrieša otrā sieva bija aktrise Aurēlija Anužīte, ar kuru viņam ir kopīgs dēls Miks.

Māris Gulbis

Foto: LETA

Bijušais Latvijas iekšlietu ministrs Māris Gulbis ir tēvs pieciem bērniem, un viņš ir bijis precējies trīs reizes.

Pirmoreiz Gulbis apprecējās 19 gadu vecumā. Viņa otrā sieva bija juriste Elizabete Bruksle, ar kuru tika radīti četri kopīgi bērni.

Savukārt pēc šķiršanās no Elizabetes Gulbis 2004. gadā apprecējās ar Tīnu, kura vēlāk viņam dāvāja meitu Līvu Robertu. 2007. gadā pāris izšķīrās.

Māris Gavars

Foto: F64

Māris un Una Gavari ilgu laiku bija vieni no pašmāju zināmākajiem ģimenisko vērtību popularizētājiem un iedvesmotājiem. Viņiem ir septiņi kopīgi bērni.

Tiesa, 2016. gada rudenī publisko telpu pāršalca ziņa, ka idilliskajai savienībai pienācis gals. Una ar visām septiņām atvasēm bija pametusi Latviju un devusies uz Tenerifi, savu vīru atstājot neziņā par ģimenes turpmāko nākotni.

Abu šķiršanās vēlāk tika plaši aprakstīta pašmāju dzeltenajā presē, un Gavars neslēpa sarūgtinājumu par šādu dzīves pavērsienu. Tiesa, ilgi viņš par šķiršanos neskuma. Aizvadītā gada vasarā viņš Jūrmalas festivālā "Laima Rendez Vous Jūrmala" atrādīja savu jauno simpātiju Daci Blanku.

Imants Parādnieks

Foto: LETA

Savukārt par to, cik bērnu tēvs ir Saeimas deputāts Imants Parādnieks, īsti skaidrības nav. Oficiāli zināms, ka viņam ir piecas atvases.

Daudzi joprojām deputātam pārmet, ka viņš agrāk vienlaicīgi dzīvoja ar divām sievietēm. Ar mīļoto Dinu Parādnieks apprecējās 18 gadu vecumā, kad bija pieteicies abu kopīgais mazulis.

Vēlāk pasaulē nāca vēl trīs bērni, bet ar pusgada starpību ar Imanta un Dinas ceturto bērnu pasaulē nāca arī Helvis – Parādnieka un viņa "otras sievas" Janas atvase.

Savukārt 2016. gada rudenī izplatījās runas, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Pašvaldības departamenta vecākā eksperte Lita Trakina laidusi pasaulē Parādnieka sesto bērnu – dēlu, kuram dots vārds Reinards.

Marģers Martinsons

Foto: F64

Savukārt šī apkopojuma ražīgākais tēvs ir multimākslinieks, fotogrāfs un video operators Marģers Martinsons, kurš tieši tamdēļ iemantojis atpazīstamību, ka var lepoties ar kuplu bērnu pulciņu. Vīrietim šovasar apritēs 79 gadi, un viņš radījis 13 pēcnācējus.

Martinsons pazīstams kā latviešu dižģimeņu kustības aktīvists. Viņam ir desmit meitas un trīs dēli, un viens no puikām var lepoties ar ļoti latvisku un spēcīgu vārdu – viņu sauc Lāčplēsis. Savukārt vienai no meitām dots vārds Spīdola.

Kā intervijās atklājis Martinsons, viņa bērni dzīvojot ne tikai Latvijā, bet arī citās pasaules valstīs.

"Mani bērni ir visur, viena meita mēģina iekļūt Ņujorkā Kolumbijas augstskolā, citai pieder lielveikals ārzemēs, vēl kāds veiksmīgi piedalās olimpiskajās spēlēs. Pats svarīgākais ir nevis bērnu skaits, bet gan prasme labi izaudzināt un veltīt laiku ģimenei," pērn izdevumam "Vakara Ziņas" stāstīja daudzbērnu tēvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!