Foto: AP/Scanpix/Vida Press

Reti kurš neko nav dzirdējis par, iespējams, skaļāko seksa skandālu deviņdesmitajos gados – gaismā nāca noslēpums, ka bijušajam ASV prezidentam Bilam Klintonam bijusi dēka ar Baltā nama praktikanti Moniku Levinsku. Slepenā dienesta aģents pasaulei sniedzis jaunus faktus par tā laika notikumiem.

Drīzumā iznāks ASV Slepenā dienesta virsnieka Gerija Bērnsa sarakstītā grāmata "The Crisis of Character". Izdevums "New York Post" vēsta, ka tajā tiks atklāti jauni un satraucoši fakti par Klintona attiecībām ar Levinsku un ne tikai.

Bērnss sargāja Ovālā kabineta durvis laikā, kad tajā saimniekoja Klintons. "New York Post", atsaucoties uz Slepenā dienesta virsnieka rakstīto, vēsta, ka Levinska nav bijusi vienīgā daiļaviņa, ar kuru draiskojies bijušais prezidents.

Savulaik tika mēļots, ka Klintonam bijusi afēra arī ar bijušā ASV viceprezidenta Voltera Mondeila meitu, žurnālisti, TV un radio personību Eleonoru Mondeilu (abi attēlā). Bērnsa grāmatā tas pirmo reizi vēsturē oficiāli apstiprināts.

Eleonora 2011. gadā 51 gada vecumā nomira, tādēļ sieviete aģenta apsūdzības nevar atspēkot. Bērnss savā grāmatā apgalvojis, ka sievietei ar Klintonu bijis mīlas romāns vienlaicīgi ar Levinsku.

Mediji, atsaucoties uz grāmatu, vēsta, ka Levinskai vismaz divus gadus bijusi īpaša pieeja Ovālajam kabinetam. Kādā 1997. gada vakarā viņa ieradusies Baltajā namā, taču nav tikusi tālāk par vārtiem.

Bērnsa grāmatā teikts, ka Levinskai nav ļauts satikt prezidentu, jo viņš tajā brīdī pavadījis laiku ar kādu citu – ar pievilcīgo Eleonoru. Tas ne pa jokam esot sadusmojies praktikanti, jo viņa līdz tam domājusi, ka ir vienīgā Klintona mīļākā.

Levinska esot bijusi ļoti greizsirdīga, un naktī, kad viņai liegta pieeja Ovālajam kabinetam, sievieti pārņēmušas dusmas. Tiesa, Bērnss pats nav tobrīd bijis klāt – viņš praktikantes sacelto scēnu dzirdējis pa rāciju, jo sieviete atradusies sargu budiņā, savukārt viņš bijis Baltajā namā.

Grāmata plašākas sabiedrības novērtējumam tiks sniegta 28. jūnijā. Tiek vēstīts, ka tajā autors atklās neglaimojošus faktus arī par Hilariju Klintoni, kura šobrīd kandidē ASV prezidenta amatam.

Tas daudziem liek domāt, ka Bērnsa grāmata, iespējams, ir politiskas nomelnošanas kampaņas sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!