Foto: Vida Press

Bēdīgi slavenais amerikāņu sērijveida slepkava Čārlzs Mensons ir saņēmis atļauju laulībām, ziņu aģentūrai DPA pastāstīja kāda cietuma amatpersona.

80 gadus vecais Mensons un 26 gadus vecā Eftone Eleine Bērtone (abi kopā attēlā) licencei pieteicās Kalifornijā, kur Mensons izcieš mūža ieslodzījumu štata cietumā Korkoranā.

Pāris laulību licencei pieteicies 7. novembrī, bet, kā norādīja cietuma pārstāvis Džefrijs Kalisons, kāzu datums nav noteikts, bet tām ir jānotiek 90 dienu laikā no licences izdošanas brīža.

Bērtone Mensonu cietumā apmeklē jau kopš 19 gadu vecuma un gadiem cenšas panākt viņa attaisnošanu. Viņa jau iepriekš žurnālistiem pavēstīja, ka pāris grasās precēties, tomēr pats Mensons to noliedza.

Ja kāzas notiks kā plānots, Mensonam tomēr nepienāksies īpašie laulātā apmeklējumi, un nākamā iespēja Mensonu atbrīvot pret galvojumu būs tikai 2027. gadā, vēsta ASV laikraksts LA Times.

Mensons un četri viņa tā dēvētās "ģimenes" locekļi - viens vīrietis un trīs sievietes - tika notiesāti septiņos apsūdzības punktos par 1969. gada augustā Losandželosā pastrādātajām slepkavībām. Mensona sekotāji nogalināja režisora Romāna Polanska sievu Šaronu Teitu, kas bija pēdējos grūtniecības mēnešos, un vēl sešus cilvēkus.

Čārlzam Mensonam un viņa sekotājiem 1971. gadā tika piespriests nāves sods, bet 1972. gadā Kalifornijas Augstākā tiesa nāves spriedumu atcēla, sodu aizstājot ar mūža ieslodzījumu.

Viena no Mensona sekotājām Sjūzena Atkinsa 2009. gadā nomira ieslodzījumā, bet Mensons un divas pārējās sekotājas vēl joprojām atrodas ieslodzījumā. Viņi vairākkārt lūguši pirmstermiņa atbrīvošanu, taču tie vienmēr noraidīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!