Foto: LETA
Trīs mēnešus pēc kopīgās atvasītes nākšanas pasaulē Rīgas pirmais pāris Iveta un Nils Ušakovi snieguši interviju, kurā atklāj ne tikai to, kā mazais Toms mainījis viņu ikdienu, bet arī atbild arī uz tautu tik ļoti satraukušo jautājumu par to, kādā valodā notiek saziņa ģimenē.

Kā intervijā žurnālam OK! atklājis Ušakovs, to, kādā valodā mazais Toms runā, pagaidām vēl Valsts valodas centrs nevar definēt, taču ar bērnu tiekot runāts divās valodās.

"Iveta latviski, es krieviski. Lai viņš uzreiz uztvertu abas valodas. Skaidrs, ka tādos apstākļos bērni sāk runāt mazliet vēlāk, toties uzreiz abās valodās. Ja nu kas, mēs mazliet pagaidīsim," ģimenes taktiku mazuļa mācīšanā atklāj Ušakovs.

Ģimenē nav noteikts, kura valoda būtu galvenā saziņas valoda - reizēm abi izmanto krievu, reizēm - latviešu valodu. "Ja, piemēram, skatāmies ziņas latviešu valodā, tad arī runājam latviski.

Ja filmu krieviski - runājam krieviski. Par domes lietām visdrīzāk latviski. Par skrituļslidām varbūt krieviski. Mums nav reglamenta - kā sanāk, tā ir," izskaidrojis ģimenes galva.

Tāpat abi OK! dalījušies pārdomās par savu jauno dzīvi trijatā un atklājuši, ka arī leģendārie Rīgas domes kaķi Kuzja un Muris jau iepazinušies ar Tomu. 

"Kuzja vispār... Iveta atnāca ciemos, paņēma Tomiņu klēpī, un Kuzja tikmēr paspēja ielīst ratos un pasēdēt," jaukas ainiņas no ģimenes dzīves sarunā ar žurnālu OK! iezīmējis Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!