Foto: Privātais arhīvs
Aizvadītajā nedēļā par vienu no apspriestākajiem notikumiem Latvijā kļuva Rīgas mēra Nila Ušakova un viņa biroja vadītājas Ivetas Strautiņas (abi attēlā) laulības, kas, ņemot vērā pāra līdzšinējos komentārus par abu attiecībām, daudziem bija liels pārsteigums.

Spekulācijas par Ušakova un viņa kolēģes attiecībām sabiedrībā uzvirmoja, kad Rīgas mērs aprīlī bija paziņojis par savas laulības ar Jeļenu izjukšanu. Maijā Iveta intervijā izdevumam SestDiena norādīja, ka viņa un Ušakovs nav pāris, bet jau novembrī abi mija gredzenus.

"Attiecības, kas ir vairāk nekā draudzība, mums ir jau kopš pavasara beigām," sarunā ar žurnālu Privātā Dzīve tagad atklājis Ušakovs.

"Nostrādājām plecu pie pleca vairākus gadus, kļuvām par ļoti labiem draugiem. Šajā laikā esam izgājuši cauri neskaitāmām grūtībām. Tas viss noslēdzās ar mīlestību. Jau dažus mēnešus dzīvojam kopā," pastāstījis Rīgas mērs.

Žurnālam Kas Jauns, komentējot, kāpēc kāzas notikušas tieši šajā laikā, Ušakovs skaidrojis, ka to noteikuši vairāki faktori, no kuriem svarīgākais - laulībām bijis jānotiek pirms gavēņa.

"Esam kristīgi cilvēki, un skaidrs, ka ievērojām noteikumu, ka gavēņa laikā svinības nav rīkojamas," skaidrojis Ušakovs.

Jau vēstīts, ka 38 gadus vecais Ušakovs un par viņu divus gadus jaunākā Strautiņa gredzenus mija Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē 19. novembrī tuvāko cilvēku lokā. Klusas kāzas arī bijusi abu jaunlaulāto vēlēšanās.

"Ne pompozas, ne nogurdinošas, bet jaukas un sirsnīgas. Kas svarīgi, to rīkošana vismaz man neprasīja ļoti daudz laika. Ivetai, protams, citādi, bet man smokings jau bija, nevajadzēja kāzām to meklēt," žurnālam Kas Jauns stāstījis Ušakovs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!