Foto: LETA/Sevierville Police Department
Šonedēļ tiesas priekšā stājusies un spriedumu uzklausījusi savulaik ļoti populārā Ņujorkas vegānu restorāna "Pure Food un Wine" īpašniece, Amerikas latviete Sarma Melngailis, kura tika apsūdzēta par kompānijas līdzekļu izšķērdēšanu un nodokļu nemaksāšanu.

Kā vēsta portāls "Forbes", Bruklinas Augstākā tiesa lēmusi, ka Melngailis cietumā pavadīs četrus mēnešus. Tāpat viņai noteikts piecus gadus ilgs pārbaudes laiks. Tiek ziņots, ka soda izciešana sāksies 21. jūnijā.

Ja Melngailis būtu atzīta par vainīgu visās apsūdzībās, tad viņai draudētu līdz pat 15 gadu ilgs cietumsods.

Jau vēstīts, ka Melngailis pazuda 2015. gada augustā, pārtraucot kontaktus ar biznesa partneriem un pametot darbiniekus bez algām. Pērnā gada maijā par "vegānu karalieni" devētā dāma tika aizturēta, pērkot picu, un drīz vien tapa zināms – viņa un viņas nu jau bijušais vīrs Entonijs Strangis stāsies tiesas priekšā par investoru līdzekļu izkrāpšanu, algu neizmaksāšanu darbiniekiem un nodokļu nemaksāšanu.

Drīz pēc aizturēšanas Melngailis pret 350 000 ASV dolāru lielu drošības naudu tika atbrīvota, bet šī gada sākumā sākās tiesas prāva.

Pērnā gada rudenī plašu rakstu par Melngailis publicējis izdevums "Vanity Fair", kurā mēģināts izsekot tam, kā par "vegānu karalieni" dēvētā sieviete no populāras pavāres kļuva par noziedznieci. Izrādās, pie viņas karjeras un dzīves sabojāšanas lielā mērā vainojams laulātais draugs.

Kāds sievietei tuvs avots "Vanity Fair" atklājis, ka Strangis licis lietā dažādas manipulācijas metodes – viņš licis sievietei apšaubīt savu veselo saprātu, centies panākt, ka viņa vairs neuzticas savai atmiņai, seksuāli pazemojis viņu un kontrolējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!