Internetā strauji popularitāti gūst kāds Latvijas puisis, kurš prot precīzi atdarināt dažādu Latvijas slavenību runas stilu. Komentāros zinātāji viņu sauc par Ernestu.

Par spīti viņa paša norādei, ka "visi sižetā izmantotie tēli ir izdomāti, kā arī jebkādas iespējamās sakritības ir nejaušas", parodiju meistaram kopēt vietējās zvaigznes izdevies pārlieku labi, lai tās nevarētu atpazīt.

Jaunais čalis savu vairāk nekā 12 minūtes garo video sāk ar visiem labi pazīstamā pavāra Mārtiņa Rītiņa kariķēsanu. Viņš veiksmīgi atdarina gan viņa akcentu, gan runas tempu un vārdu izvēli.

Tāpat Ernests parodijas turpinājumā izspēlē nedaudz improvizētu nu jau bijušā Latvijas prezidenta runas fragmentu angļu valodā, kuru Andris Bērziņš 2013. gadā sniedza Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālasamblejā. Arī jaunais komiķis vārdus velk lēnām un izrunā tos ar īpatnēju akcentu.

Sporta entuziasti puiša centienus parodēt populāro sporta spēļu komentētāju Anatoliju Kreipānu gan vērtē kā viduvējus, norādot, ka šis Kreipāna līdzinieks vairāk atgādina jau pieminēto Bērziņa runu. Tikmēr Paula Timrota parodija izdevusies visai labi.

Lai gan bijušā premjera Ivara Godmaņa dobjo balss tembru atdarināšanas meistaram nav izdevies iegūt, mūžam nelaimīgi norūpējušos sejas izteiksmi un runas stilu gan var atpazīt uzreiz. Arī populārā televīzijas žurnālista Andreja Volmāra balss atveidojums sanācis pārāk spalgs, taču runāšanas ritma pareiza izvēle ļauj slaveno žurnālistu atpazīt bez problēmām.

Puisis kā odziņu pašām video beigām atstājis bijušā televīzijas diktora un tagadējā deputāta Kārļa Seržanta (ZZS) parodēšanu. Viņam izdevies apbrīnojami korekti atkārtot gan Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājas biedra runāšanas tempu, gan balss tembru un pauzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!