Foto: Kadrs no video

Aktrise un māksliniece Elīna Dzelme (attēlā), kura pēc oktobrī notikušajām kāzām pieņēma vīra, "Olainfarm" prezidenta Valērija Maligina uzvārdu, nolēmusi kļūt par latviešu tautas iedvesmotāju un radījusi jaunu video performanci.

Pēdējā laikā Maligina savā "Facebook" tīklā bieži dalās ar ierakstiem, kuros spriež par situāciju valstī. Tagad viņa nolēmusi no vārdiem ķerties pie darbiem un radījusi video performanci ar nosaukumu "PIETIEK MIRT, TAUTA!".

"Es tikai uz labu. Lai gan gribas ticēt un nebūt mūžīgai "perētājtautai", kas ikdieniņ kaut ko gaida – labāku, un pats stulbākais ir tas, ka tic tam, ka BŪS labāk. Manuprāt, pārmaiņām ir jābūt graujošām, tautai jāsadodas rokās un jāsāk no, manuprāt, diezgan zema atskaites punkta, lai kaut nedaudz sašķobītu šo greizo snobu un viltus estētu slāni," pie video performances vēstījusi Maligina.

Notiekošo viņa salīdzina ar Semjuela Beketa absurda drāmu "Gaidot Godo".

"Nav ko gaidīt. Nav Godo. Un nebūs tautas. Paldies Visuvarenajam, ka mums vēl ir Zeme!" emocionālo vēstījumu noslēgusi Elīna.

Atgādinām, ka šī nav pirmā Elīnas performance – viņa ar kolēģi Dārtu Daneviču 2014. gada pavasarī 24 stundas pavadīja, ieslēgtas stikla būrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!