Foto: LETA

Šonedēļ par vienu no apspriestākajām televīzijas pārraidēm kļuva telekanāla Rīga TV24 Rampas ugunīs – tajā pie Andra Kiviča viesojās bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga (attēlā ar vīru), kura padalījās ar līdz šim ne tik zināmiem savas dzīves faktiem.

Kā atzina ne viens raidījuma skatītājs sociālajos tīklos, tik smaidīgu un atklātu bijušo Valsts prezidenti reti ir nācies redzēt - Kivičam, kurš pamazām kļuvis par vienu no iecienītākajiem un labāk vērtētajiem sarunu šovu vadītājiem Latvijā, izdevās panākt omulīgu gaisotni un apspriest jautājumus, par ko līdz šim intervijās bija runāts tikai garāmejot vai pat vispār klusēts.

Starp daudzajām apspriestajām tēmām bija arī Vīķes-Freibergas laulības dzīve, un Kivičs centās noskaidrot, vai viešņa atceras savu pirmo randiņu ar vīru.

Bijusī prezidente pastāstīja, ka pirmo reizi savu nākamo vīru Imantu sastapusi kādā studentu kluba sarīkojumā Toronto Universitātē. Iesākumā gan viņa izturējusies atturīgi pret domu par iepazīšanos, jo draugi teikuši, ka puisis studējot pirmajā kursā inženierzinātnes, kamēr viņa pati bijusi jau otrā kursa studente.

"Man mamma vienmēr bija teikusi, ka sievietei jāskatās uz vīrieti, kurš par viņu vecāks. Viņam vēl bija tādas zilas acis un, kā angliski saka, "baby face". Un es domāju, ka, tā kā viņš par mani jaunāks, tur nav ko uz viņu vispār skatīties," atklāti pastāstīja bijusī prezidente.

Arī Imants nemaz neesot bijis tik nasks uz iepazīšanos, jo pamanījis, ka pievilcīgajai meitenei apkārt spietojot puišu bars, un uzskatījis zem savas cieņas mēģināt tur lauzties iekšā.

Abus kopā savedis darbs - viņi strādājuši pie dziesmu svētku organizēšanas, un pēc sēdēm Imants vedis meiteni mājās, bet liktenīga izrādījusies kāda pavisam ikdienišķa situācija, kad pēc kādas balles mājupceļā puisim saplīsusi mašīna.

"Viņš tā vēsi izkāpa ārā, pacēla vāku, kaut ko paknibinājās, aiztaisīja vāku ciet, iekāpa atpakaļ un brauca tālāk. Tā pavisam vēsi. Es padomāju, ka mans paps tādā situācijā būtu šausmīgi uztraucies. Mamma būtu uztraukusies, visi būtu uztraukušies. Tas, ka viņš tādā vēsā mierā tika galā ar negaidītu situāciju, mani milzīgi iespaidoja," atmiņās gremdējusies Vīķe-Freiberga.

Tāpat Kivičs nevairījās uzdot jautājumu, vai pagātnē bijušajai prezidentei bijuši kārdinājumi, kas varētu novest no ceļa.

"Hipiju laiks man pagāja garām, kad es jau biju paguvusi apprecēties un pat apbērnoties. Mēs ar vīru to visu palaidām garām. Džezu un rokenrolu - to visu jā, bet narkotikas - nē," smaidot atklāja Vīķe-Freiberga, kuru piesardzīgu pret cigaretēm, alkoholu un narkotikām darījusi arī pēckara pieredze, kad viņa redzējusi, ko ar cilvēkiem dara atkarības.

"Es nekad negribu savā mūžā nonākt tādā situācijā, kur es būtu tik atkarīga no kaut kā, ka man būtu jāpazemojas," atzina Vīķe-Freiberga. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!