Foto: DELFI

Vēl aizvien sabiedrībā kūsā spraigas diskusijas par situāciju XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, kad sestdien notikušajā svētku ģenerālmēģinājumā sākās masveida bērnu ģībšana, un savu viedokli paudusi arī pieredzes bagātā TV producente Žaklīna Cinovska (attēlā).

"Ko var visi ņemties un meklēt vainīgos par paģībušajiem Dziesmu svētkos. Cilvēki un bērni ģībst vienmēr," savā Facebook profilā pārdomās dalījusies Cinovska un ieskicējusi arī visnotaļ skumīgu nākotnes vīziju.

"Jārēķinās, ka ar katru reizi to būs arvien vairāk un vairāk, jo no kurienes tad lai jaunā iPhonu un datoru pāaudze ņem to fizisko rūdījumu?!

Mēs kādreiz skraidījām pa āru līdz tumsai, līdz spēku izsīkumam braukājām ar ričukiem, cēlām štābiņus, skraidījām pa pagalmiem. Kaļimbambā un kazaki razboiņiki prasīja ļoti lielu fizisko rūdījumu! Galu galā spēlējām salkas un katru starpbrīdi starp stundām lecām gumijas vai klasītes! Vai kāds vēl tagad ko tādu skolā dara?

Tas tak pilnīgi normāls iznākums, ka jaunajai paaudzei vienkārši nav fiziskā spēka," situāciju analizējusi Cinovska.

Viņa arī norādījusi, ka bērnu vārgums ir globāla problēma, ka būtu jārisina "daudz augstākos līmeņos", piemēram, mācību iestādēs dubultojot fiziskās aktivitātes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!