Foto: Vida Press

Šonedēļ pasauli pāršalca skumja vēsts - 69 gadu vecumā mūžībā aizgājis britu mūziķis, aktieris, mākslinieks un viena no mūsdienu iedvesmojošākajām personībām Deivids Bovijs (attēlā).

Neprātīgi mīlēto, dievināto un pielūgto mākslinieku, kurš dzīves laikā iemiesojās spilgtos tēlos - Zigijā Zvaigžņu puteklī, Baltajā hercogā, Rūķu karalī un citos -, uzveica vēzis. Viņa dzīvība izdzisa ģimenes lokā vien divas dienas pēc 69. jubilejas atzīmēšanas un pēdējā - 26. - albuma Blackstar iznākšanas.

Ārvalstu mediji ziņo, ka par aknu vēzi mākslinieks uzzinājis 2014. gadā, bet no plašākas sabiedrības šo vēsti bija izdevies paturēt noslēpumā - par Bovija slimību zinājusi tikai ģimene un paši tuvākie draugi.

Beļģu režisors un aizgājēja draugs Ivo Van Hovs intervijā radiostacijai NPO Radio 4 atklājis, ka, guļot nāvesgultā, Bovijs turpinājis rakstīt. Viņa dzīves pēdējās dienās nosūtītas arī pateicības vēstules tiem draugiem, kuri par slimību pirms tam nav zinājuši.

"Es redzēju, kā viņš cīnās. Viņš cīnījās kā lauva un turpināja strādāt," stāstījis Van Hovs, kurš režisējis Bovija pēdējo videoklipu dziesmai Lazarus. Tajā Bovijs filmējies, zinot, ka drīz mirs, bet pārējā klipa radošā komanda to neesot nojautusi.

"Dažreiz tu nenovērtē mirkli, līdz tas kļūst par atmiņām," pēc Bovija aiziešanas mūžībā savā Twitter profilā vēstīja viņa sieva, bijusī modele Imana. Ar tumšādaino daiļavu mūziķis apprecējās 1992. gadā, un šajā laulībā 2000. gadā pasaulē nāca meita Aleksandrija.

Bovijam ir dēls - režisors Dankans Džonss - no pirmās laulības ar modeli un aktrisi Endžiju. Šī savienība ilga no 1970. līdz 1980. gadam, un kopš tā laika, kā vēsta ārvalstu mediji, bijušie laulātie nav tikušies.

Daudzus Bovija fanus pēc sēru vēsts uzzināšanas satrauca tas, kā šī ziņa tika paziņota mūziķa pirmajai sievai - Endžija nesen sāka dalību šovā Celebrity Big Brother, un par bijušā vīra nāvi viņa uzzināja kameru priekšā.

"Man ir sajūta, ka līdz ar viņa aiziešanu ir beidzies vesels laikmets," izplūstot asarās, bijušā mīļotā nāvi komentēja Endžija, bet mūziķa fani metušies kritizēt telekanālu par tik privāta video publiskošanu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!