Foto: DELFI

Latvijas slavenais rokmūziķis Ainars Virga (attēlā) pirms gada pieņēma lēmumu pilnībā atteikties no alkohola, ko nu uzskata par lielisku savas dzīves izvēli. Mākslinieks ar skumjām skatās uz Jura Kulakova gadījumu, jo saprot, ka kolēģis, nepaklausot ārstiem, kuri stingri aizlieguši cilāt glāzīti, kļūdās.

"Viņš ir izdarījis savu izvēli, un tā ir viņa darīšana. Diemžēl es zinu, ar ko šādas izvēles beidzas. Diemžēl," sarunā ar DELFI Izklaidi ar nopūtu un zīmīgu klusuma pauzi par Kulakova lēmumu neklausīt ārstiem un turpināt dzeršanu pēc toksiskā hepatīta spriež Virga.

Viņš pirms gada paveicis tieši to, ko tagad vajadzētu darīt Kulakovam – vienā dienā kā ar nazi nogriezis alkohola lietošanu. Kulakovs gan publiski izteicies, ka pēkšņa atteikšanās no grādīgās dziras pēc gadiem ilgas tās lietošanas veselībai nav laba. Virga var apstiprināt no pieredzes – neko sliktu tā organismam nenodara.

"Es arī pirms gada tieši tā izdarīju – pēkšņi un pilnībā atteicos no alkohola lietošanas. Nekādu problēmu. Viss, ko šajā sakarā saka Kulakovs, ir tikai atrunas. Turklāt viņš māna pats sevi, ne citus.

Man ir ļoti, ļoti žēl Kulakova. Bet ne es viņam glāzi no rokām izraušu, ne es būšu tas, kas viņa pudeli izlietnē izlies. Katram pašam ir jānonāk līdz šim lēmumam, tā ir vienīgā izeja," veco patiesību apstiprina rokmūziķis.

Virga uzsver, ka pats ne mirkli nav nožēlojis lēmumu atteikties no alkohola. Turklāt atturībnieka statuss nekādi netraucē viņam turpināt radoši darboties Latvijas rokmūziķu elitē – pat otrādi.

"Man alkohols nekad nav pastiprinājis radošo garu, tāpēc nekādi nejūtu tā trūkumu. Man nedzerot ir pat vairāk radošās enerģijas. Vairs nav tādu brīžu, kad es justos bezspēcīgs alkohola dēļ.

Vairs nav tādu dienu, kad es nevarētu strādāt tikai tā iemesla dēļ, ka vakar esmu dzēris. Tagad es jebkurā brīdī varu darīt jebko," sajūtas, kādas rodas, izraujoties no zaļā pūķa ķetnām, atklāj Virga.

Rokmūziķim nav problēmu kā atturībniekiem atrasties mākslinieku vidū. "Kad apņēmos vairs nelietot, daudzi mani brīdināja, ka kļūšu kašķīgs, nespēšu uzturēties vietās, kur citi iedzer, iet uz tusiņiem.

Es no tā mazliet baidījos, bet izrādījās, ka man tā nav. Ne es kašķīgs esmu kļuvis, ne vairs uz tusiņiem neeju. Starp citu, tā bohēma un lielā dzeršana starp mūziķiem vairs nav populāra.

Tagad ir stilīgi nedzert un nepīpēt!" iedvesmojošus jaunumus atklāj Virga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!