Foto: AP/Scanpix

Baltajā namā ir iesniegta petīcija, kurā ASV pilsoņi pieprasa no valsts deportēt kanādiešu izcelsmes dziedātāju Džastinu Bīberu, ziņo vietējie mediji.

Baltā nama mājas lapā ir ievietota petīcija, kurā tiek pieprasīts anulēt kanādietim Džastinam Bīberam piešķirto uzturēšanās atļauju ASV. Kopš tās publicēšanas 23. janvārī šo petīciju parakstījuši jau 11 tūkstoši ASV iedzīvotāju. Zīmīgi, ka tieši šajā dienā jaunais mūziķis iekūlās kārtējās nepatikšanās - tika arestēts par braukšanu dzērumā.

"Mēs vēlamies, lai bīstamais, neapzinīgais, destruktīvais narkotiku lietotājs Džastins Bībers tiku deportēts, bet viņa "zaļā karte" - anulēta. Viņš ne tikai apdraud mūsu nācijas drošību, bet arī slikti iespaido mūsu jaunatni. Mēs, ASV tauta, vēlamies izslēgt Džastinu Bīberu no mūsu sabiedrības," teikts petīcijā, kas publicēta Baltā nama mājas lapā sadaļā "We, The People" ("Mēs, ASV tauta" - teksts no ASV Konstitūcijas).

ASV administrācijai nav jāreaģē uz petīciju, lai izpildītu tās prasības, taču noteikumu paredz, ka Baltais nams atbild uz uz pieprasījumiem, kas pārsnieguši 100 tūkstošus parakstu. Lai savāktu šo skaitu, tiek dotas 30 dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!