Foto: Privātais arhīvs

Dziedātāja Anmary jeb Linda Dinsberga (attēlā) ir lielisks apliecinājums visām Latvijas sievietēm, ka ikviena no mums var iegūt lielisku, sportisku augumu, pat ja slaidums nav ielikts gēnos. Anmary nesen ieguvusi fitnesa treneres diplomu un neliedz padomus arī citām sievietēm ceļā uz skaistu augumu.

"Galvenais, kas jāatceras - viss veidojas virtuvē. Ar fiziskajām aktivitātēm vajag nodarboties bet, lai mainītu ķermeņa proporcijas, attiecīgi jāmaina ēšanas paradumi. Vairumam cilvēku ēšana ir viena no lielākajām dzīves baudām, un te jāizvērtē, vai tas, ko gribas, ir tas, kas vajadzīgs organismam," sarunā ar DELFI Izklaidi skaidro dziedātāja un fitnesa trenere.

Viņa atklāj, ka nav tādu produktu, kas būtu pilnībā jāizslēdz no ēdienkartes - vienkārši jāizvēlas dabīga pārtika. "Jāēd to, ko radījusi daba, nevis cilvēks. Pārtikai jābūt pēc iespējas mazāk apstrādātai. Piemēram, cīsiņa vietā uz pannas labāk uzmest visas fileju vai vistu. Tas prasa tikpat daudz laika," labu padomu dod Anmary.

Visvieglāk pārorientēties uz veselīgu ēdienkarti, ir mierīgi sastādot mājās sarakstu ar produktiem, lai veikalā varētu iepirkt patiešām vajadzīgus, veselīgus produktus, nevis iekrist uz dažādu našķu kārdinājumu. Ja ledusskapī būs tikai veselīgas lietas, brīžos kad sakārosies panašķēties, būs jāliek lietā izdoma un jārada veselīgu kārumu.

Anmary smejas, ka pati, pievēršoties veselīgam dzīvesveidam, beidzot sākusi gatavot. "Ja iepriekš taisīju ēst tā "pa rupjo" - kartupelis, mērce, kotlete, tagad esmu sākusi štukot, kā pamainīt garšvielas, krējuma vietā lietoju eļļu," veselīgai revīzijai virtuvē iedvesmo Anmary.

Viņa uzskata, ka ikvienam ir iespēja atrast laiku fizikām aktivitātēm, protams, ja pats to vēlas. "Zinu meitenes, kuras pirms gulētiešanas taisa pietupienu sēriju. Arī ja cilvēks pa dienu kājām nostaigā kaut divus kilometrus, tas ir super - viņš jau ir kustējies.

Jāseko savām sajūtām un jāatrod sev piemērots brīdis, kad izkustēties. Es, piemēram, vakaros nevaru vingrot, jo pēc tam jūtu tādu enerģijas pieplūdumu, ka man grūti aizmigt, bet zinu, ka ir meitenes, kam tas ir pirmsmiega rituāls," skaidro Anmary.

Protams, viss iet roku rokā ar pareizu uzturu. "Ir maldīgi domāt, ka tad, ja katru dienu taisīsi vēdera presi, tiksi pie sešpakas. Jā, kaut kur apakšā tie muskuļi būs, taču, vai tie būs redzami, tas ir cits jautājums," uztura un sporta sabalansēšanu uzsver Anmary.

Dziedātāja, mēģinot iegūt slaidu augumu, gājusi cauri dažādiem posmiem, un nu pēc pašas pieredzes var ieteikt vienu - informācija par pareiza uztura un sporta nozīmīgumu jāmāca jau skolās.

"Citādi jaunas meitenes burtiski ņirgājas par savu ķermeni - ievēro nepareizas diētas, slimo ar anoreksiju un bulīmiju," šausminās Anmary. Tāpat viņu reizēm mulsina jauno puišu nemākulīgā darbošanās trenažieru zālē - nereti nācies novērot skatus, kad jauns puisis, apkrāvis svaru stieni ar smagumiem, ko pats nevar pacelt, tikai nodara pāri savai veselībai.

Viņa iesaka cilvēkiem, kas vēlas sākt nodarboties ar vingrošanu sporta zālē, pirmās reizes konsultēties pie profesionāla trenera, kā arī nospraust mērķi, ko tieši vēlas sasniegt.

"Tas ir apsveicami, ka cilvēks izlēmis iet sportot, bet ieteiktu nepažēlot naudiņu un vismaz pirmās trīs reizes paņemt privāto treneri, lai zinātu, kā izpildīt vingrojumus pareizi. Pat man ir savs treneris, kas reizēm pastāv blakus," ieteikumu dod Anmary.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!