Foto: Vida Press

Ceturtdien, 20. jūlijā, pasauli pāršalca skumja vēsts – 41 gada vecumā sev dzīvību atņēmis grupas "Linkin Park" solists Česters Beningtons. Fani visā pasaulē skumst, atkal un atkal klausās zīmīgo "In The End", bet ārvalstu mediji atskatās uz mūziķa dzīves gājumu.

Atsaucoties uz Losandželosas policijas sniegto informāciju, BBC vēstīja, ka Beningtons izdarījis pašnāvību pakaroties. Tā savu dzīvi šī gada maijā beidza arī Sietlas rokgrupas "Soundgarden" līderis un vēlākais "Audioslave" izveidotājs Kriss Kornels, kurš kopš aizvadītās desmitgades izskaņas bija tuvs Beningtona draugs.

"Es nevaru iedomāties pasauli, kurā nav tevis," maijā tviterī publicētajā atvadu vēstulē Kornelam bija rakstījis Beningtons.

Kā vēsta ārvalstu mediji, mūziķa draugi zinājuši teikt, ka viņš tā arī nav atguvies pēc biedra zaudējuma. Faniem zīmīgs šķiet arī Beningtona nāves datums – viņš sev dzīvību atņēmis dienā, kad Kornels būtu svinējis 53. dzimšanas dienu.

Nevienam nebija noslēpums, ka Beningtons gadiem ilgi bija cīnījies ar alkohola un narkotiku atkarībām. Tāpat viņam bijušas garīgās veselības problēmas un intervijās viņš ir minējis domas par pašnāvību bērnības pārdzīvojumu dēļ, tomēr, kā norāda portāls "Mirror.co.uk", viena no pēdējām mūziķa intervijām šķitusi cerību pilna.

Stāstot par "Linkin Park" jaunāko albumu "One More Light", kas iznāca šī gada maijā, Beningtons atzinis, ka darbs pie tā bijusi kā terapija visai grupai, bet jo īpaši viņam.

"Kad mēs sākām strādāt pie šī ieraksta, es pārdzīvoju tumšāko laiku savā dzīvē," intervijā "Mirror Online" sajūtās dalījies Beningtons. Viņš pat nav vēlējies no rītiem kāpt ārā no gultas, jo šķitis – pasaule ir mēslu pilna.

Foto: Vida Press
Darbs pie septītā grupas albuma ilga gandrīz divus gadus, un intervijā mūziķis atzinis – šis laiks bijusi arī viņa cīņa ar dēmoniem.

"Es savā dzīvē biju nonācis punktā, kad man šķita – es varu vai nu padoties un, pie velna, nomirt, vai, sasodīts, es varu cīnīties par to, ko vēlos. Un es izvēlējos cīnīties. Es gribēju, lai man ir labas attiecības. Es vēlējos mīlēt cilvēkus savā dzīvē. Es vēlējos gūt baudu no sava darba. Es vēlējos izbaudīt būt tēvam, draudzību un vienkārši pamošanos no rītiem," pirms dažiem mēnešiem sniegtajā intervijā bija atzinis mūziķis.

Šajā cīņā par labāku dzīvi viņam palīdzējis gan darbs pie "One More Light", gan grupas biedri, draugi un, protams, sieva Talinda un bērni (mūziķis bija sešu bērnu tēvs), un viņš nav slēpis – divu gadu laikā viss ir ļoti mainījies.

"Tur, kur es biju pirms pāris gadiem, viss bija tumsas pilns un draņķīgs. Tagad ir pilnīgi pretēji," intervijā "Mirror Online" cerību pilns bija stāstījis Beningtons, kura pagātnē bija arī cīņa ar atkarībām.

Foto: Vida Press
Kā liecina ārvalstu mediju vēstītais, Beningtons ar narkotikām sāka niekoties jau 11 gadu vecumā – pēc vecāku šķiršanās. Ar laiku zālīti nomainījis kokaīns, LSD un metamfetamīns, un pastiprināti lietots arī alkohols.

Mūziķis publiski runājis ne tikai par savām atkarībām, bet arī par bērnībā piedzīvoto seksuālo vardarbību – septiņu gadu vecumā zēnu izvarojis kāds vecāks draugs, un šis nodarījums Beningtonu vajājis visu mūžu. Skolas gados viņš cietis no huligāniem skolā, kuri par viņu ņirgājušies, jo puisis bijis kārns un atšķīries no citiem.

Pirms desmit gadiem mūziķis ārstējās no alkohola un narkotiku atkarības, un 2011. gadā intervijā žurnālam "Kerrang!" stāstīja, ka tagad izvēlas dzīvi skaidrā.

"Es biju briesmīgs alkoholiķis," atskatoties uz aizvadītajiem gadiem bija spriedis Beningtons un vismaz tolaik atzinis – viņš vairs nevēlas būt tas cilvēks. Tiesa, ziņu par to, kā viņam ar atturēšanos no apreibināšanās veicies pēdējos gados, nav.

Neilgi pēc viņa nāves "Music Choice" profilā "YouTube" ievietots kādas pirms dažiem mēnešiem tapušas intervijas video, kurā Beningtons savu prātu raksturojis kā "bīstamu rajonu, kurā labāk nestaigāt vienam".

Īsi pirms Beningtona nāves grupas "Linkin Park" oficiālajā "YouTube" kontā ievietots jauns video dziesmai "Talking To Myself".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!