Foto: Mārtiņš Otto

Populārais pašmāju dziedātājs Dons jeb Arturs Šingirejs (attēlā) trešdien, 10. septembrī, beidzot uzsācis sava sena sapņa realizēšanu – viņš devies ceļojumā uz Sibīriju un Varanasi.

DELFI Izklaidi informēja Dona pārstāve Ilze Jansone, par ceļojumu uz Sibīriju Dons sapņo jau vairāk kā gadu, un šis ceļojums plānots gan kā atpūta, gan radoši meklējumi un iedvesma jaunam albumam, kura iznākšanas datums noteikts tāds pats kā līdz šim veiksmīgākajam Dona albumam Varanasi - 14. februāris, tikai ar gada starpību.

Ceļā Dons dosies viens, līdzi ņemot vien nepieciešamāko apģērbu un, protams, ģitāru.

"Mani vilina Sibīrijas klajumi, mani vilina tie cilvēki, kurus satikšu ceļā, un viņu dzīvesstāsti. Es ticu, ka tie ir neiedomājami. Omskas apgabalā dzimusi mana mamma, gribu redzēt vietu, kas viņu pirmos septiņus gadus veidojusi.

Mani vilina pati Transibīrijas maģistrāle - garākā dzelzceļa līnija vienas valsts teritorijā pasaulē. Esmu skatījies gan dokumentālās filmas, gan lasījis par tās tapšanu, gan cilvēkiem ap to, zudušajām pilsētām, ciemiem, daļēji tie nav patīkami stāsti, bet tie ir patiesi, tie uzrunā un tie liek just, aizdomāties, pārdzīvot.

Mani vilina arī mainīgā daba - vilciens šķērso astoņas laika joslas, tikai sēdi, skaties pa logu un baudi," stāsta Dons. 

Kopējais plānotā ceļojuma garums ir teju 25 000 kilometri. Iesākumā Dons ar vilcienu no Maskavas dosies līdz pat Vladivostokai, tālāk mūziķa ceļš vedīs uz Deli un tad vilcienā uz Varanasi.

"Es izjūtu tādu kā pienākumu aizbraukt uz Varanasi, jo daudzi mani klausītāji vēstulēs raksta, ka ir tur bijuši. Ļoti gaidu, kādas būs sajūtas.

Lai arī dziesmā Varanasi ir metafora dvēseles mieram, ko mēs varam atrast arī biešu vagā, uz skatuves, pie auto stūres - kur nu kuram vieta, zinu, ka jebkurā gadījumā arī fiziska nokļūšana šai pilsētā būs emocionāla," saka mūziķis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!