Pēc ilgākas prombūtnes Latvijā atgriezies populārais dziedātājs Dzintars Čīča. Mākslinieks, kurš pusotru gadu nodzīvojis Anglijā, tur sastapis arī savu īsto sievieti, ar kuru pēc čigānu tradīcijām jau apprecējies.

DELFI Izklaidei atklāj Dzintars, pēdējo pusotru gadu viņš mitinājies Anglijā un strādājis apģērbu veikalā. "Darīju visādus melnos darbus. Protams, nopelnīt varēja labi. Bet, kad Kaspars Antess uzrakstīja un piedāvāja veidot jaunu koncertprogrammu, es nevarēju nepiekrist.

Dziļi sirdī gribējās mājas, savus klausītājus un būt kaut kam vairāk par tehnisku darbinieku. Tāpēc šā gada sākumā atgriezos, ķeroties klāt jaunai programmai un atsākot mēģinājumus katru dienu," priecīgus jaunumus atklāj mūziķis.

Šī pusotra gada laikā Dzintara dzīvē noticis vēl kāds liktenīgs pavērsiens. Mūziķis saticis savu liktenīgo meiteni Sanitu Marcinkeviču. Sanita ir Latvijā dzimusi čigāniete un strādā skaistumkopšanas nozarē.

"Lai arī abi esam no Latvijas, iepazināmies Anglijā, Bērnslijā, kur nonācām darba dēļ. Līdz tam neticēju mīlestībai no pirmā acu skatiena, bet šoreiz tā arī notika. Mūsu piecu gadu vecuma starpība mani nebiedē, nekad neesmu to izjutis un, manuprāt, vecumam vispār nav nekādas nozīmes.

Sanita man ļauj justies laimīgam. Pēc čigānu tradīcijām esam jau precējušies, bet esam nolēmuši laulāties arī Dieva priekšā," atklāj Dzintars. Anglijā viņš mainījis arī savu skatījumu uz Dievu un kristietību. "Tagad jūtos daudz mierīgāks par visu, jo es paļaujos uz Dievu," vēl kādu jaunumu savā dzīvē atklāj mākslinieks.

Šobrīd viņš kopā ar līgavu un viņas desmit gadus veco meitu Dajanu mitinās Rīgā un gatavojas fanus atkal priecēt ar kārtīgu koncerttūri.

"Tā ilgs līdz aprīļa beigām. Kas notiks tālāk, to redzēsim. Mums, protams, ļoti gribētos palikt uz visiem laikiem dzimtenē, tomēr neizslēdzam, ka finansiālu apstākļu dēļ kādreiz atkal varētu atgriezties Anglijā. Tagad man ir ģimene, neesmu vairs viens un nevaru tikai domāt par savu karjeru," uzsver Dzintars.

Mūziķa koncerttūre Dvēsele vaļā sāksies jau 13. martā ar uzstāšanos Rīgas Latviešu biedrības namā. 17. martā Dzintars muzicēs Ventspils Kultūras centrā, 18. martā – Jēkabpils tautas namā, 19. martā – Liepājas Olimpiskajā centrā, 2. aprīlī – Alūksnes tautas namā, 8. aprīlī –Bauskas kultūras centrā, 9. aprīlī – Jūrmalā Kauguru kultūras namā, 14. aprīlī – Jelgavas kultūras namā, bet 15. aprīlī tūri noslēgs koncerts Dzintara dzimtajos Talsos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!