Foto: Reuters/Scanpix

Britu laikraksts The Sunday People publiskojis sensacionālus Federālā Izmeklēšanas biroja (FIB) failus, kas apliecina, ka nelaiķis dziedātājs Maikls Džeksons (attēlā) jau kopš 1989. gada uzmācies vairākiem zēniem, neraugoties uz to, ka viņš pats to dēvēja tikai par draudzību.

No FIB dosjē var secināt, ka "popmūzikas karalis" seksuāli izmantojis vismaz 24 nepilngadīgus bērnus, bet viņu vecākiem par klusēšanu un pretenziju necelšanu kopumā samaksājis 35 miljonus dolāru.

Džeksona ģimene bija nolīgusi privātdetektīvu Entoniju Pelikano, lai viņš apkopo informāciju, kas varētu apgāzt apsūdzības par Džeksona pretdabisko aizraušanos ar puisēniem.

Taču detektīvs, kurš bijis pazīstams kā cilvēks, kurš spēj "atmazgāt" jebkuras slavenības reputāciju un ko Džeksonam ieteica Elizabete Teilore, savācis informāciju, kas vēl vairāk apstiprināja pedofilijas apsūdzības.

FIB rīcībā informācija par Džeksona netiklībām nonāca 2002. gadā, kad tika apsūdzēts pats Pelikano, jo viņš nelikumīgā ceļā izsekoja vairākas slavenības un bija viņu mājās ievietojis noklausīšanās ierīces.

Dosjē par Džeksonu bija viens no dokumentiem, ko FIB konfiscēja, kad tika arestēts Pelikano, kurš šobrīd atrodas cietumā. Tiesa, nav skaidrs, kāpēc FIB šos dokumentus slēpa 2005. gadā, kad noritēja viens no skaļākajiem procesiem par Džeksona pedofiliju.

Pelikano failos ir informācija par 17 zēniem, kuriem Džeksons seksuāli uzmācies. Starp viņiem ir pieci mazgadīgi aktieri un divi dejotāji. Summas par klusēšanu maksātas visdažādākās - piemēram, kāda pazīstama aktiera ģimenei izmaksāti 596 tūkstoši dolāru, lai viņi nesniegtu interviju presē.

Savukārt kāda kalpone no Džeksona rančo Neverland saņēmusi divus miljonus dolāru, lai neizvirzītu apsūdzības par to, ka viņas dēls ir seksuāli izmantots.

Džeksona ģimenes advokāti oficiāli gan atzīst tikai vienu "atpirkšanās" reizi - tas noticis 1993. gadā, kad par klusēšanu prāva summa samaksāta 13 gadus vecā Džordana Čendlera ģimenei.

Laikraksts atgādina par precedentu, kad 2005. gadā amerikāņu horeogrāfs Veids Robsons tiesā sniedza liecības par Džeksona izdarībām. Viņš stāstīja, ka Neverland rančo dzīvojis no piecu līdz 14 gadu vecumam, un šajā laikā vairākkārt ticis aicināts Džeksona gultā.

Tiesa, popmūzikas karalis viņu neesot seksuāli izmantojis - lielākoties viņš tikai vēlējies gulēt blakus, bet, kad Džeksons zēnam uzmācies, viņš esot mūziķi atraidījis. Citiem Džeksona upuriem tā neesot paveicies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!