Foto: F64

Svētdienas, 24. maija, vēlā vakarā ar tiešo reisu no Vīnes Latvijā atgriezās Latvijas Eirovīzijas pārstāve Aminata Savadogo (attēlā). Rīgas lidostā dziedātāju sagaidīja un ar panākumiem konkursā sveica pulciņš atbalstītāju.

Aminata Rīgā atgriezās īsi pirms vienpadsmitiem svētdienas vakarā. Atbalstītāji dziedātāju sveica ar plakātiem, baloniem un ziediem. Starp sagaidītājiem bija arī Latvijas televīzijas pārstāve Iveta Lepeško.

Jaunā dziedātāja lidostā iesoļoja, ap pleciem aplikusi Latvijas karogu. Par spīti nogurumam, meitene bija smaidoša un priekpilna.

Pēc uzstāšanās Eirovīzijā meitene ieguvusi visas Latvijas klausītāju mīlestību, jo pēc sešiem neveiksmju gadiem, kad Latvijas pārstāvjiem neizdevās iekļūt konkursa finālā, Aminata ne tikai iekļuva tajā, bet arī izcīnīja augsto sesto vietu.

Tas ir ceturtais augstākais Latvijas sasniegums Eirovīzijas konkursā. Kopumā Aminata ar pašas sacerēto dziesmu Love Injected saņēma 186 punktus. Septītās vietas ieguvēji Igaunijas pārstāvji no Aminatas atpalika par 80 punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!