Foto: Privātais arhīvs

Pašmāju populārākais hiphopa izpildītājs Gatis Irbe jeb Gacho (attēlā pa labi), kurš pazīstams arī kā īpaši pārdomātu un patriotisku tetovējumu nēsātājs, ticis pie jauna ķermeņa zīmējuma. Muguras augšējā daļā Gacho ietotovēts milzīgs uzraksts "Saule Pērkons Daugava".

"Kaut kas jauns un man ļoti īpašs," atrādot jauno tetovējumu, par tā nozīmi tautu informē Gacho. Lielākā daļa latviešu šajā tekstā atpazīs Raiņa dzejoli, kas izmantots Mārtiņa Brauna vienā no izcilākajiem skaņdarbiem.

Par mūziķa radošumu jūsmo jau tūkstošiem viņa Instagram sekotāji, kas jauno rotu novērtējuši ar atzīmi "patīk". Zem teksta "Saule Pērkons Daugava" Gacho muguras lejasdaļā savukārt ar tinti iemūžināts viņa uzvārds.

Mūziķis, izvēloties zīmējumus, ko iemūžināt uz sava auguma, allaž bijis ļoti patriotisks. Kamēr lielākā daļa tautas tetovē tekstus svešvalodās un ārzemju slavenību ģīmetnes, Gacho ķermeņa zīmējumi pasvītro viņa latviskumu.

Pirms četriem gadiem viņš labās rokas iekšpusē uztetovējis Rīgas ģerboni, tādējādi apliecinot mīlestību un cieņu pilsētai, kurā dzīvo. Arī uz viņa labās rokas ir vēl viens galvaspilsētai veltīts zīmējums - Rīgas panorāmas kontūra.

Savukārt 2013. gada rudenī mūziķis nodevās apjomīga tetovējuma izveidei uz krūtīm, kas tika veidots vairākos piegājienos. Zīmējumā attēloti spārni, pulkstenis sirds formā un uzraksts "mīlu mīlēt".

Pašlaik mākslinieks devies savā Spēka tūrē, un intensīvi gatavojas tās noslēguma šovam, kas 14. martā notiks Rīgā, koncertzālē Palladium.
 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!