Foto: Reuters/Scanpix
Medijos atkal izskanējis nelaiķes Vitnijas Hjūstones (attēlā) vārds – publiskajā telpā tiek vētīta 2012. gadā mirušās leģendārās dziedātājas seksuālā orientācija.

Dažus gadus pēc viņas nāves tapa zināms – lai gan Hjūstone no 1992. līdz 2007. gadam bija oficiāli precējusies ar Bobiju Braunu, viņai vairākus gadus bijusi mīlas dēka ar savu asistenti un tuvu draudzeni Robinu Kroufordi. Atklājās, ka kāds Čikāgas advokāts mūziķi par to šantažējis un par klusēšanu pieprasījis no viņas prāvu naudas summu.

Netrūka anonīmu informatoru, kuri šo dēku apstiprināja un steidza medijiem atklāt, ka Hjūstone esot bijusi lesbiete, kura visu mūžu slēpusi savu seksuālo orientāciju. Savukārt Tribekas filmu festivāla ietvaros šonedēļ gaismā celti jauni noslēpumi par dziedātājas orientāciju.

Izdevums "People" vēsta, ka trešdien festivāla ietvaros pirmizrādi piedzīvojusi dokumentālā filma "Whitney: Can I Be Me", kurā atspoguļota Hjūstones privātā dzīve, tajā skaitā viņas attiecības ar Kroufordi.

"Es nedomāju, ka viņa bija lesbiete. Man šķiet, ka viņa bija biseksuāla," atsaucoties uz filmu, mediji citējuši Hjūstones tuvu draudzeni, stilisti Elīnu Lavaru. "Robina viņai piedāvāja drošu patvērumu, kas Vitnijai sniedza drošības sajūtu un mierinājumu," turpinājusi Lavara.

Hjūstone ar Kroufordi iepazinusies, būdama pusaudze, un starp abām izveidojusies cieša draudzība. Filma vēsta, ka dziedātāja savas laulības laikā atradusies teju starp diviem dzirnakmeņiem – viņa balansējusi uz robežas starp kopdzīvi ar vīru un attiecībām ar Kroufordi.

"Viņas bija nešķiramas. Starp viņām bija saikne, kuru Bobijam Braunam nebija pa spēkam salauzt. Viņš attiecībās vēlējās būt īsts vīrietis," "The Daily Mail", atsaucoties uz filmu, citējis Hjūstones bijušo drošības darbinieku Kevinu Amonsu.

Jāatzīmē, ka arī Hjūstones bijušais vīrs Bobijs Brauns pērn izdevumam "Us Weekly" apstiprināja – viņa sievai laulības laikā bijušas intīmas attiecības ar Kroufordi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!