Foto: Vida Press

Aizvadītā gada pavasarī pasauli satrieca vēsts, ka mūžībā devies leģendārais mūziķis Prinss. Skatuves mākslinieks saviem faniem mantojumā atstājis neskaitāmas dziesmas, kas joprojām nav zaudējušas popularitāti, savukārt izaudzināt pēcnācēju, kurš rūpētos par tēva piemiņu, viņam tā arī nekad neizdevās.

No 1996. līdz 2000. gadam Prinss bija precējies ar savu pirmo sievu Maiti Garsiju (abi attēlā). Šajā savienībā 1996. gada 16. oktobrī piedzima dēliņš, taču mazulītim nebija lemts ilgs mūžs – viņš šajā pasaulē nodzīvoja vien dažas dienas. Bērniņam bija reta ģenētiska kaite – otrā tipa Pfeifera sindroms.

Aprīlī tiks izdota Prinsa bijušās sievas Maites emuāri "The Most Beautiful: My Life with Prince", kurā sieviete aprakstījusi viņas un mūziķa kaislīgās attiecības, prieku par mazulīša pieteikšanos un sirdssāpes, kuras nesis dēliņa zaudējums.

Intervijā izdevumam "People" sieviete šonedēļ stāstījusi, ka nedz viņa, nedz Prinss nekad nav spējuši samierināties ar bērniņa zaudējumu. "Es domāju, ka viņš tā arī nekad netika tam pāri. Es nezinu, vai kāds vispār spēj tam tikt pāri. Arī es to nevaru," sacījusi šobrīd 43 gadus vecā Garsija.

Sievietei bija 22 gadi, kad viņa uzzināja, ka zem sirds nes savu un Prinsa kopīgo bērniņu. Grūtniecība risinājās bez jebkādiem sarežģījumiem, līdz kādā dienā Maitei sākās asiņošana.

Ārsti pārim ieteikuši veikt analīzes, lai pārbaudītu, vai vēl nedzimušajam mazulim nav kādas ģenētiskas anomālijas. Tiesa, dakteri brīdinājuši, ka šī procedūra var izraisīt spontāno abortu.

"Reizēm ķermenis apzināti cenšas atbrīvoties no augļa," Maite atsaukusi atmiņā ārsta sacīto. Tiesa, Prinss stingri iebildis pret analīzēm. Topošie vecāki skaitījuši lūgšanas, lai ar bērniņu viss būtu kārtībā.
Foto: Vida Press

Ārstu bažas pieņēmušās spēkā. Ultrasonogrāfijas dati liecinājuši, ka kaut kas nav labi. "Iespējams, mēs esam pamanījuši liliputisma pazīmes," sacījuši ārsti. Savukārt Prinss un Maite sacījuši, ka viņiem pret to nav nekādu aizspriedumu un viņus tas nebiedē.

Ārsti joprojām uzsvēruši, ka nepieciešams veikt augļūdens analīzes jeb amniocentēzi, bet Prinss pretojies un nav bijis pierunājams. Visbeidzot 1996. gada 16. oktobrī ar ķeizargrieziena palīdzību pasaulē nāca dēliņš, kuram vecāki deva vārdu Amīrs, kas arābu valodā nozīmē "princis".

"Es nezinu, kā aprakstīt izteiksmi mana vīra sejā. Tīrs prieks. Un tad ārsti bērniņu izcēla spožajā gaismā. Izteiksmi mana vīra sejā nomainīja šausmas.

Otrā tipa Pfeifera sindroms ir ģenētiska slimība, kas izraisa skeleta un citas novirzes. Galvaskausa kauli saplūst kopā priekšlaicīgi, reizēm izveidojas "āboliņlapas galvaskauss", kurā acis atrodas ārpus dobumiem," sarunā ar "People" sacījusi Maite.

Turpmākajās dienās ārsti veikuši dažādas procedūras, bet bērniņa stāvoklis bijis smags – viņš ar mokām elpojis, zēnam nav bijuši plakstiņi, viņa ķermenītis bijis krokains un deformēts. "Es turēju viņa mazo rociņu un nemitīgi atkārtoju: "Mammīte tevi mīl. Mammīte ir tev blakus"."

Puisēns bija vien sešas dienas vecs, kad nomira, un tas, kā skaidrojusi Maite, bijis viens no viņas un Prinsa dzīves smagākajiem triecieniem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!