Foto: Publicitātes foto

Pēdējos gados aizvien lielāku popularitāti Latvijā gūst Visu svēto diena jeb Helovīna svētki. Neiztrūkstošs šī notikuma elements ir kostīms, kuru čaklākie ļaudis sagatavo jau laicīgi, taču tiem, kuri visu atlikuši uz pēdējo brīdi, multimākslinieks Kašers (attēlā) sniedz padomu, kā ātri pagatavot pabriesmīgu un spocīgu tērpu.

"Aizvadītajā gadā kopā ar kolēģi Jogitu Pūpolu pabijām vairākās Visu svēto dienas ballītēs dažādās Latvijas vietās. Protams, piedomājām arī pie sava tēla. Īpaši spilgti atmiņā man palikuši kostīmi, kurus gatavojām priekš Jelgavas Tonusa Helovīna nakts pasākuma," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kašers.

Multimākslinieks kopā ar savu kolēģi pārģērbās par zombijiem. Neieguldot lielus līdzekļus, bet ņemot talkā radošo izdomu, tapa, pēc Kašera vārdiem, pabriesmīgi un pretīgi tērpi.

"Izmantojām palagus, striķus, balto un sarkano ķermeņa krāsu, kā arī celofāna maisiņus. Ļāvām vaļu fantāzijai un improvizācijai.

Lai pagatavotu zombija kostīmu, vispirms jāņem palags, jāiegriež tam caurums un jāuzmauc sev virsū, bet turpinājumā tas pamatīgi jāsadriskā un jāsadīrā, lai atsedzas miesa. Jāatceras, ka šis nav spociņa kostīms, tādēļ, jo vairāk sagriezts palags, jo labāk," savus padomus sniedz multimākslinieks.

Atkailināto miesu jāietonē ar balto krāsu - seju, rokas, kājas, vēderu. Savukārt sārtā krāsa, imitējot asinis, jānošļaksta pa visu ķermeni.

"Arī ap acīm iesaku uzkrāsot sarkanus pleķus. Šeit nav pareizi vai nepareizi - vajag improvizēt. Galvenais, lai skats ir pēc iespējas drausmīgās un biedējošāks," stāsta Kašers.

Lai kostīms izskatītos vēl pretīgāk, tas jānotin ar striķi, bet uz matiem, rokām un kājām jāuzmauc celefāna maisiņi.

"Šis ir ātrs un efektīvs veids, kā pagatavot labu Helovīna ballītes kostīmu. Jāatceras, ka arī attieksmei, tam, kā sevi pasniegsi, ir liela nozīme. Ja esi pārģērbies par zombiju, tev tā arī jāuzvedas," savu padomu sniedz Kašers.

Protams, tērpu var papildināt arī ar veikalā nopērkamajiem dekoriem - dažādiem zirneklīšiem un citiem nieciņiem, kuri ieturēti biedējošā stilā.

"Šogad atkal ar Jogitu brauksim uz Jelgavu. Aktīvi strādājam arī pie saviem tērpiem. Esmu pamanījis, ka Helovīna svētki kļūst arvien populārāki. Arī man pašam patīk, bet es to visu vairāk uztveru, kā joku. Šajā naktī man noteikti nav bail," noslēgumā saka Kašers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!