Foto: Publicitātes foto

Nepatīkamā situācijā nonācis populārais mūziķis Andris Kivičs (attēlā). Pēc tam, kad mākslinieks izplatījis publisku aicinājumu tautai uzmanīties no vietas Šampētera ielā, kur viņu skrējiena laikā aplenkuši suņi, to saimnieks policijā pasūdzējies – minētā konflikta laikā Kivičs viņam esot nodarījis miesas bojājumus. Mūziķis atklāj, par kādiem miesas bojājumiem ir runa.

"Tās ir pilnīgas muļķības, nekādas dūres neesmu vicinājis. Es zinu, kas ir sitiens, tāpēc šajā gadījumā varu droši teikt: nevienu sitis neesmu. Esmu uzrakstījis policijai iesniegumu par suņu turēšanas prasību pārkāpumu, sniegšu vēl vienu par apmelošanu," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Kivičs.

Mūziķis zīmīgajā pirmdienas rītā bija devies ierastajā krosiņā pa pilsētas ielām, kurš aprāvās pie mājas Šampētera ielā 107. "Saimnieks atvēra vārtus, lai izbrauktu ar auto, un tajā brīdī no pagalma izskrēja suņi.

Viens nostājās man priekšā, otrs tikmēr apskrēja loku un aplenca no mugurpuses. Lieli suņi, ietupušies kājās, ieņēmuši uzbrukuma pozu. Man nebija atkāpšanās ceļa," atceras Kivičs.

Trīs minūtes viņš nostāvējis uz ielas trakojošo suņu ielenkumā, bet saimnieks neesot licies ne zinis. Kad dzīvnieku īpašnieks beidzot ieradies pasaukt savus četrkājainos draugus, mūziķis centies viņam pieklājīgi norādīt, ka nav īsti normāli bez uzpurņiem vienkārši izlaist uz ielas lielus dzīvniekus, ņemot vērā, ka pretī atrodas skola, uz kuru šajā laikā dodas bērni.

Vīrietis esot atbildējis izsmējīgā tonī, paziņojot, ka ja jau nav reālu kodumu, nav arī problēmu, kā arī informējis, ka viņam dziļi vienalga par kaut kādiem bērniem.

"Citā situācijā es būtu mierīgi devies prom, bet šis tips bija tik nenormāli bezkaunīgs, cinisks, aukstasinīgs purns, ka es nespēju klusēt.

Sarunas laikā viņš ar savu galvu līda man sejā. Paņēmu viņu aiz šķvarņika, mazliet pakratīju un aizkrēju tālāk. Nu, drusku aiz jakas pievilku, kapi pieskāros. Lai pamēģina man iestāstīt, ka no pavilkšanas aiz jakas var rasties miesas bojājumi.

Paldies Dievam, ka viņam neiekrāvu, lai gan tajā brīdī prasījās," dusmojas mūziķis. Kivičs apņēmies cīnīties godīgiem līdzekļiem. "Kaut gan viņš arī mani parāva aiz jakas, es tāpēc par miesas bojājumiem nesūdzēšos. Lai gan varētu.

Nē, es gribu lietu atrisināt godīgā ceļā. Mans iesniegums pret viņa iesniegumu. Lai parāda, kur ir tie miesas bojājumi," tā mūziķis.

Viņš atklāj, ka, ja suņu saimnieks būtu cilvēcīgi izrunājies, situācija līdz policijai nemaz nebūtu aizgājusi. Lai arī mūziķis tagad ir nomierinājies un lietu labprāt izbeigtu, viņš apzinās, ka šāda aukstasinīgu suņu saimnieku attieksme var radīt draudus ja ne viņam, tad citiem.

Mūziķis jau saņēmis vēstules no cilvēkiem, kuri pie mājas Šampētera ielā 107 jau nokļuvuši līdzīgā situācijā. "Aicinu visus, kas cietuši no minētā suņu saimnieka, droši rakstīt man Facebook," apvienot spēkus cīņai par gājēju un skolēnu drošību aicina Kivičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!