Foto: Privātais arhīvs
Nelāgi notikumi nesen norisinājušies bērnudārzā Pārdaugavā, Stendes ielā, kuru apmeklē arī mūziķa Andra Kiviča un viņa sievas Madaras abas meitiņas – Kima un Keitija (attēlā kopā ar tēti). Vecāki atklājuši šokējošus faktus par mazuļu pieskatītāju.

Izdevums Kas Jauns, atsaucoties uz Madaras Kivičas Facebook ierakstu, ziņo, ka bērnudārza audzinātāja, kura līdz šim rūpējusies par bērniņiem, tajā skaitā mūziķa meitu, atlaista no darba. Viņa savus pieskatāmos situsi, pazemojusi, spīdzinājusi un lamājusi rupjiem vārdiem.

"Mūsu bērnudārza grupiņas bērniem un vecākiem šis ir grūts laiks. Kāda bērniņa tētim radās aizdomas par grupiņas audzinātājas audzināšanas metodēm, un viņš ievietoja audioierīci savas meitiņas rotaļu mantiņā un noklausījās, ko dara un runā audzinātāja.

Atklājās šausmu lietas - audzinātāja sita mūsu bērnus (piemēram, bērns uzgūlies uz izlietnes un par to sit pa dibenu, sit pa dibenu arī tādēļ, ka bērns nevar iemigt diendusā, jo nenāk miegs, sit par to, ka bērns "par lēnu" apģērbjas), apsaukā rupjos vārdos - par lielām govīm, kretīniem un pretekļiem.

Arī spīdzināja - nelaida uz tualeti diendusas laikā, tādēļ mazie cietās un bieži slapināja biksēs un gultās (mājās tāda slapināšana nebija novērota), izturējās bravūrīgi un bieži bļāva bez iemesla. Iesniedzām iesniegumu, ka nekavējoties vēlamies audzinātājas atstādināšanu no mūsu grupas vadīšanas, to arī panācām.

Steidzami meklējam audzinātāju, citādi mūsu grupiņas bērniņus no jaunā gada šķirs (nav brīvu pastāvīgu audzinātāju)... Bet viņi tik ļoti sadraudzējušies," atsaucoties uz Madaras Facebook ierakstu, ziņo Kas Jauns.

Kā vēsta portāls, pašlaik lietu izmeklē Bērnu tiesību aizsardzības centrs. Savukārt audzinātāja savu nešpetno izturēšanos centusies attaisnot ar pārgurumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!