Foto: Privātais arhīvs

Pirms pāris dienām Latviju pāršalca kādas labvēles bēdu stāsts, kura sūdzējās par to, ka pazīstamā pašmāju dziedātāja Inese Adario (attēlā) apkrāpusi viņu, pārdodot labvēles uzdāvināto sintezatoru. Inesi šis notikums burtiski satriecis.

"Izlasījusi šīs "labvēles" stāstu, manī viss burtiski trīcēja. Šī situācija lika man ļoti, ļoti vilties cilvēkos. Sieviete, kuru uzskatīju par sirsnīgu cilvēku, kas man no sirds uzdāvina dāvanu un grib palīdzēt, pēkšņi mani iegāza," DELFI Izklaidei savu stāsta versiju atklāj dziedātāja.

Inese atceras, ka labvēle Zane viņai uzrakstījusi kādu laiku atpakaļ, atklājot, ka viņai mājās "kā nevajadzīga manta mētājas sintezators", kuru Zane gatava uzdāvināt dziedātājai. "Varu tev viņu atdot, tikai nepataisi sevi par muļķi, lūdzoties faniem - tā viņa man rakstīja," atceras Inese.

Domāts - darīts. Zane ar visu sintezatoru ieradusies Priekulē. "Tajā brīdī bija sajūta, ka viņa dāvanu pasniedz tiešām no sirds. Teikšu atklāti - likās sirsnīgs cilvēks. Mēs ar Paskvāli bijām pagatavojuši pusdienas un kafiju, gribējām pateikties, bet viņa atteicās.

Tāpēc man skumji, ka viņa tagad apgalvo, ka neesot neko saņēmusi pretī, jo Zane pati no pateicības atteicās," notikumus atceras dziedātāja.

Apmēram pusgadu sintezators bijis Ineses lietošanā, līdz māksliniece sapratusi - viņai labāks sabiedrotais būtu dators. "Ar sintezatoru var radīt mūziku, bet nav iespējas to ierakstīt. Bet man vajag savas dziesmas regulāri nodot faniem. Sapratu, ka sintezatora vietā man noderētu dators," atklāj māksliniece.

Viņa ielikusi internetā sludinājumu, ka labprāt samainītu šo instrumentu pret datoru, ar kuru tāpat varēs radīt mūziku, taču to pie reizes varēs arī nodot faniem. Tai pašā laikā Inese kā starpniece tirgojusi draudzenes sintezatoru, tāpēc radušās pamatīgas jukas.

"Zane padomāja, ka es par 200 eiro gribu pārdot viņas dāvanu, taču tā nebija - šo summu prasīju par draudzenes instrumentu. Viņas dāvināto gribēju samainīt vai pārdot par mazu naudiņu, lai pēc tam lombardā nopirktu datoru.

Diemžēl radās šis pārpratums. Bet Zane taču varēja vienkārši privāti man uzrakstīt, ka vēlas atpakaļ savu dāvanu! Tā vietā viņa taisa publisku skandālu un bojā manu reputāciju," nopūšas Inese.

Māksliniece pēc labvēles publiskās sūdzības izlasīšanas pati uzrakstījusi Zanei, paziņojot, ka sintezators gaida Priekulē - lai braucot pakaļ.

"Esmu gatava šodien pat atdot sintezatoru. Diemžēl šis gadījums man bijis rūgta mācība. Vienmēr esmu uzskatījusi - ja es kādam kaut ko no sirds uzdāvinu, nav svarīgi, kā viņš tālāk šo dāvanu izmanto.

Labi, ja es nākamajā dienā šo dāvanu nestu uz lombardu, tā būtu cūcība. Bet te sintezators bijis pie manis pusgadu, un es to gribu iemainīt pret citu lietu, kas tāpat noderēs manā profesionālajā dzīvē.

Cilvēki gaida no manis jaunas dziesmas, bet ar sintezatoru vien es tās viņiem nenodošu. Tas viss ir manas radošās darbības vārdā, negribu taču pārdot dāvanu un naudu notrallināt.

Lai nu kā - esmu ļoti vīlusies. Bet prieks, ka man vismaz ir mani fani un tauta, kas mani saprot," optimismu nezaudē dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!