Foto: DELFI

Lielbritānijā šobrīd plosās spēcīga vētra, kura jau nodarījusi ievērojamus postījumus. Tiek vēstīts, ka otrdien lielais vējš sasniegs arī Latviju, tādēļ skatuves māksliniece un dziedātāja Kombuļu Inese jeb Inese Saulīte (attēlā) sniedz padomus, kā pārciest šo dabas stihiju.

"Esmu jau saklausījusies ziņas un brīdinājumus, ka tuvojas vētra, tādēļ šobrīd daru visu, lai to veiksmīgi pārciestu," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Inese.

Skatuves māksliniece silti iesaka vispirms parūpēties par elektroierīcēm - uzlādēt telefonus un klēpjdatorus, jo lielā vēja dēļ varētu pazust elektrība.

"Mēs visi zinām, ka, tiklīdz sākas vētra, parasti pazūd elektrība, tādēļ jau laicīgi jānodrošinās, lai tas neradītu nepatīkamus brīžus. Jāuzlādē elektroierīces un jānopērk sveces. Par ļaunu nenāks arī ūdens krājumi, jo vētras laikā skriet uz veikalu nebūtu prāta darbs," savus padomus sniedz mūziķe.

Ja kāds nolēmis doties pastaigā, Inese iesaka to izdarīt laicīgi, bet vētras laikā uzturēties telpās un uz ielas neiet. Ja nu tomēr nav citu variantu, mūziķe iesaka uzvilkt aizsargķiveri.

"Izklausās smieklīgi, bet ķivere tiešām var palīdzēt. Iedomājieties, ja nu gāžas kāds koks vai pa gaisu kaut kas lido - ķivere palīdzēs pasargāt dzīvību un galvu no trieciena, kuru varētu izraisīt lidojošie priekšmeti," atklāj Kombuļu Inese.

Pati skatuves māksliniece jau uzsākusi vērienīgu logu aizlīmēšanu, lai vēja brāzmās netiktu apskādēti stikli un tie neizbirtu.

"Es aizlīmēju visas spraudziņas, kuras ir ap logiem, bet kaimiņiene ieteica loga rūtī ielīmēt "X" burtu. Es nemācēšu paskaidrot, kādēļ tā, fiziķiem noteikti tas labāk zināms, bet pati internetā esmu lasījusi, ka arī kara laikā cilvēki tā darīja, lai pasargātu stiklus no izbiršanas, kad tuvumā notika bumbu sprādzieni," skaidro dziedātāja.

Lai gan Inese īpaši piedomā, kā veiksmīgi pārciest vētru, viņai pašai ļoti patīk liels vējš un negaiss. Iespējams, tas ir viņas straujās dabas dēļ.

"Man jau pašai ir tāds vētrains raksturs. Man patīk atrasties drošā vietā un vērot negaisu. Tagad visapkārt valda tāds miers un klusums. Es tiešām jūtu, ka tuvojas kaut kas baiss.

Ir tikai viena bēda - trešdien man Liepājā paredzēts koncerts, tādēļ ļoti ceru, ka līdz tam viss jau būs beidzies un neradīsies nekādas problēmas ar elektrību," optimistiski saka Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!