Foto: DELFI
Nedienas ar Zanes Hartmanes Kombuļu Inesei (attēlā) uzdāvināto sintezatoru turpinās. Zanes sarakstē ar populāro dziedātāju atklājušies jauni fakti – skatuves māksliniece sintezatoru tirgojusi nevis profesionālās darbības vārdā, bet gan lai tiktu pie naudas, par ko paēdināt ģimeni.

Pēc Ineses notikumu versijas, kurā dziedātāja apgalvo, ka sintezators viņai nav derējis, jo nedod iespēju ierakstīt dziesmas, un sludinājums likts tikai un vienīgi fanu interesēs, instrumenta dāvātājai nākas atklāt DELFI Izklaidei vēl dažas nianses.

"Sarakstē ar īsziņām Inese atzinās, ka tomēr gribēja pārdot sintezatoru, jo viņai "nebija naudas maizei". Viņa arī atzina, ka meliem īsas kājas. Tagad uzreiz, kā varēšu, braukšu uz Priekuli, lai dabūtu atpakaļ no Ineses savu sintezatoru. Šobrīd man bērns slimo, tāpēc nāksies nedaudz nogaidīt," nepatīkamo situāciju skaidro Zane.

Sarakste ar Inesi un Ineses komentārs DELFI Izklaidē mudina Zani domāt, ka vismaz daļa Ineses runu ir meli. Kad Zane mēģinājusi noskaidrot kaut ko par Ineses draudzeni, kura radījusi pārpratumu, it kā pārdodot tieši tādu pašu sintezatora modeli, dziedātāja paziņojusi, ka draudzenes sintezators jau pārdots.

Zanei smieklīga šķiet arī Ineses taisnošanās par to, ka sintezators neder darbam, jo tajā viņa nevar ierakstīt savus hitus.

"Šis modelis pilnīgi noteikti ieraksta dziesmas, jo tajā ir iebūvēta studijas programma, ar ko vienkārši ir jāmāk rīkoties. Acīmredzot šai dziedātājai vienkārši nav tik daudz smadzeņu, lai saprastu, kā jālieto sintezators.

Nospied pogu, pieslēdz mikrofonu, iedziedi, pēc tam ieliec disku un gatavs ieraksts. Elementāri. Pie tam ar šo sintezatoru viņa varēja arī uzstāties, ko nevar izdarīt ar datoru," piktojas Zane.

Atdāvināt Inesei sintezatoru Zani savulaik pamudinājis žēlums pret sievieti un viņa cerējusi, ka sieviete novērtēs labsirdīgo žestu, tas palīdzēs viņai beidzot tikt uz zaļa zara un liks izbeigt diedelēšanu no faniem.

"Kad pasniedzu dāvanu, man pat nedaudz bija Ineses žēl. Bija žēl arī viņas bērnu, bet visvairāk to vīru, kurš nesaprot ne vārda, bet domā, ka viņa sieva ir zvaigzne. Nesaprotu, kā viņi visi tur komunicē, jo toreiz, kad biju viņu dzīvoklī, sapratu, ka viņš nerunā angliski, bet viņa nesaprot itāliski. Bija tāda neveikla situācija, jo es sapratu, ka viņi pat īsti nesarunājas.

Tā nebija, ka mani tur sagaidītu ar kādām vakariņām. Pati uzprasījos ienākt dzīvoklī, Inese pat īsti negribēja laist iekšā, laikam bija kauns par bardaku. Jā, saprotu, ka cilvēki dzīvo nabadzīgi, bet tādu cūku kūti nebiju gaidījusi. Uzprasījos uz kafiju, nebija pat cukura, ko pielikt," skarbu sadzīves ainiņu ieskicē ziedotāja.

Sieviete atzīstas, ka jūtas neomulīgi par to, ka lietas tā iegrozījušās. "Man gribētos viņu iesūdzēt tiesā, bet man nav tam laika. Ne jau sintezatora, bet gan pretīgās attieksmes dēļ.

Tikpat labi gadījumos, kad presē izskan lūgums ziedot naudu zālēm slimam bērnam, bet beigās izrādās, ka tā ģimene par to naudu nopērk Mersi, tā arī neskaitās krāpšana.

Jo kā tauta saka - tas, ko noziedoji, ir tā cilvēka īpašums, un tas cilvēks ar to dara, ko grib. Šo lietu pacēlu publiski tāpēc, lai tautai parādītu, ka jāpainteresējas, kas ar viņu ziedojumiem notiek tālāk," jautājuma publiskošanas iemeslu skaidro ziedotāja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!