Foto: Privātais arhīvs
24. decembris Latvijā ir dubulti svētki: šajā dienā atzīmējam ne tikai Ziemassvētku vakaru, bet arī mūziķa Sanda Kiopa (attēlā) nākšanu pasaulē. Šogad svētkos mūziķis atzīmē jau 35. jubileju, un skaidrs, ka šos gadus viņš nav tērējis veltīgi.

Pirmo reizi uz skatuves Kiops kāpa 14 gadu vecumā, kad uzstājās Andra Freidenfelda vadītajā televīzijas raidījumā Dziesma manai paaudzei. Kopš tā laika viņš vairs nav apstādināms.

Pirms 15 gadiem, 1999. gadā, Kiops ar projektu Titāniks izdeva pirmo albumu, taču īstie panākumi bija tikai priekšā. 2003. gads bija svarīgs pagrieziena punkts Kiopa karjerā, jo tad dienasgaismu ieraudzīja leģendārais hits Pīlādžoga.

Dziesma ir pagaidām vienīgā Latvijas mūzikas vēsturē, kurai ir radīts savs izspēriens, un tas turpina dzīvot un ir pieprasīts jau 11. gadu, kas varētu būt savdabīgs šovbiznesa rekords.

Lai gan Latvijas mūzikas gardēžiem un kultūras klubu apmeklētājiem Kiopa vārds nekad nav bijis svešs, viņa slavas uzrāviens sākās 2011. gada otrajā pusē, kad plašāku uzmanību piesaistīja Kiopa mīlas romāns ar seksīgo Rebel dāmu Lolitu Novikovu.

Attiecības gan pēc pāris mēnešiem pajuka, taču maisam gals bija vaļā - uzzinājušas par Kiopa eksistenci, mūziķi valdzināt metās neskaitāmas pašmāju daiļavas, nodrošinot viņam aprunātākās zvaigznes statusu šovbiznesa kuluāros.

Mākslinieks gudri izmantoja slavu, aicinot meitenes izģērbties dziesmas Dziļāk vēl video klipam. Šajā neprātā iesaistījās pat šlāgerdīva Kombuļu Inese, par ko tika pat saukta tiesas priekšā. Lai gan kopš dramatiskajiem notikumiem apritējuši jau gandrīz trīs gadi, skandalozais video tā arī nav ieraudzījis dienas gaismu.

2012. gads pagāja Kiopa zīmē - viņš paspēja gāzt no troņa ilggadējo Latvijas šlāgeru princesi Kombuļu Inesi, ierodoties viņas lielkoncertā un nozogot šovu, nomainīt vairākas līgaviņas, startēt TV šovos un šokēt Latviju ar savām pikantajām atklāsmēm.

Lai gan mūziķis nekad nav bijis precējis un sola tuvākajā laikā to arī nedarīt, viņš savas dzīves laikā izmīlējis vairāk kā simts sievietes. Mūziķis paspējis tikt arī pie trim burvīgām meitiņām. Meitenītes gan audzina viņu mamma un patēvs, bet Kiops ar atvasēm vairs netiekas. Mūziķis gan gatavs jebkurā brīdī saņemt ziņas par vēl kaut kur mītošiem saviem bērniņiem.

Sasniedzot 35 gadu jubileju, Kiops sola turpināt ālēties, kā arī devis sev īpašu solījumu: jubilejas gadā mūziķis plāno beidzot pabeigt darbu pie skandalozā video dziesmai Dziļāk vēl, kas šo gadu laikā aizņemtības dēļ tā arī nav izdevies. "Pietiek slēpt sveci zem pūra," teic Kiops.

Skauģiem, kuri, izdzirdot viņa apvienības nosaukumu, iebilst, ka Titāniks taču jau sen esot noslīcis, Kiopam jau sagatavota atbilde. "Jā! Manas dziesmas arī noslīka, bet tās noslīka cilvēku sirdīs un dvēselē," situāciju izskaidro mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!