Foto: LETA

Svētdien, 13. jūlijā, savu piecdesmito dzimšanas dienu svin viens no dīvainākajiem latviešu mūziķiem, dīdžejs, radio personība, politiķis, Latvijas repa pionieris Roberts Gobziņš (attēlā).

Tieši Gobziņš 1982. gadā izpildīja Latvijas mūzikā pirmo repa starpspēli, kas bija iekļauta grupas Dzeltenie pastnieki dziesmā Bezcerīgā dziesma (no albuma Man ļoti patīk jaunais vilnis).

Arī Latvijas pirmā repa mūzikas singla - dziesmas Aka aka - autors ir Gobziņš. Ar skatuves vārdu East Bam viņš to1990. gadā ierakstīja kopā ar rietumvācu dīdžeju Westbam.

Savas pirmās diskotēkas Gobziņš sāka vadīt 1979. gadā, tikai 15 gadu vecumā, un tad arī sāka rasties viņa paša pirmās dziedātās dziesmas, piemēram, Gāju vakarā uz māju.

Tāpat Gobziņš savas karjeras laikā darbojies daudzās citās Latvijas grupās un muzikālajās apvienībās, piemēram, Dzeltenie pastnieki, NSRD, Diskomforts, Kaija, Los Amigos, Resnie putni, 19 gadi pirms sākuma, Dzirdriņas megasistēma u.c.

Deviņdesmito gadu sākumu Gobziņš pavadīja Vācijā, 1992. gadā atgriezās Latvijā un sadarbojās ar raidījumiem Zvaigznīšu brīdis un Estrādes serpentīns. 1993. gadā sākās sadarbība ar Mikrofona ierakstiem, kas izdeva Gobziņa soloalbumus.

Gobziņš ir mēģinājis darboties arī politikā. Startējis 5. Saeimas vēlēšanās no apvienības Latvijas laime saraksta. 10. Saeimas vēlēšanās iekļauts Pēdējās partijas sarakstā, tomēr Centrālā vēlēšanu komisija paziņoja, ka ir saņēmusi atzinumu par Gobziņa sadarbību ar VDK.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!