Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā pašmāju dziedātāja Laura Raila nav īpaša diētu cienītāja, taču, tuvojoties pašas organizētajam vokālistu konkursam Popfestjurmala, izlēmusi ieturēt saudzīgu diētu, lai lielajā dienā būtu perfektā formā.

„Esmu izmēģinājusi vairākas diētas - kefīra, vistas - ananāsu, bet visnoturīgākos rezultātus sniedza kaloriju skaitīšanas diēta. Svars krītas lēnām, taču stabili. Šī diēta laba ar to, ka dienā var apēst kaut gabaliņu tortes Cielaviņa.

Tā būs puse no dienas diētas normas - 1200 kalorijām. Paliek pāri ap 600 kalorijām pārējai dienas daļai, kas ir daudz. Ja ēd dārzeņus, tad nav jāmirst badā," DELFI Izklaidei uztura režīma principus atklāj Laura.

Ievērojot šo diētu, pirmais, kas jāizdara no rīta - obligāti jāizdzer auksts ūdens ar citronu. "Auksts tāpēc, ka tas ātrāk sadedzina kalorijas, siltu ūdeni labāk dzert nevajag. Ūdens dienas laikā jālieto daudz, var katru stundu izdzert glāzi ūdens, tad diēta būs veiksmīgāka.

Notievēt ļoti palīdz zaļumi, kas satur dzelzi un arī palīdz regulēt vielmaiņu. Es lieku tomātu un gurķu salātiem klāt daudz diļļu un pētersīļu. Atļaujos pielikt arī krējumu, lai ir garīšīgi. Ar sāli gan ļoti saudzīgi, mazliet pielieku, bet tikai smalko. Mazliet rupjāks sāls, lai sasniegtu vajadzīgo garšu, jāliek vairāk, jo gabali rupjāki," interesantu viltību atklāj dziedātāja.

Ja darba diena ir saspringta un bieži sportošanai spēka nepietiek, bet brīvdienās vairāk gribas atpūsties, dziedātāja iesaka sporta trūkumu kompensēt, izbraucot ar riteni vai ejot pastaigās ar suni. Tāpat var pieteikties deju kursiem - tā ir patīkama nodarbe, kas iekustina visas muskuļu grupas.

"Pavasarī izgāju šarko dušas kursu, tas bija lielisks tonuss ādai,  deva papildus enerģiju kā arī iekustināja vielmaiņu," vēl kādu labu lietu iesaka simpātiskā meitene.

Viņa uzskata, ka ar ātrajām diētām sevi mocīt nevajag - to varot darīt tikai ārkārtas gadījumos, citādāk vēlāk var sastapties ar kuņģa problēmām.

„Kaloriju skaitīšanas diētu ieturu jau kādu laiku, ar dažām atkāpēm brīvdienās. Vasaras sezonā man svarīgi būt formā, jo priekšā daudz dažādu pasākumu. Jau 7. jūnijā notiks manis organizētais republikas vokālistu konkurss Popfestjurmala, bet pēc tam gatavošos Jelgavas svētku džeza konkursam, kur dziedāšu ar Nacionālo bruņoto spēku orķestri," plānus atklāj dziedātāja.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!