Foto: Privātais arhīvs

Šova Gribu pie Meladzes finālā latviešu mūziķis Markus Riva jeb Miķelis Ļaksa (attēlā) pārsteidza pasauli ne tikai ar kārtējo izcilo skatuves šovu, bet arī negaidītu atklāsmi. Pirmo reizi mūziķis atklāti runāja par savu smago bērnību, atklājot to, ka 14 gadu vecumā gatavojies izdarīt pašnāvību.

Skatoties uz mūziķi, kurš allaž ir smaidošs, lieliskā fiziskajā formā un stilīgi sapucējies, pat nevar iedomāties, ka bērnību mazais Miķelis pavadījis visai nabadzīgos apstākļos kādā no Mārupes daudzstāvu namu dzīvokļiem, cīnoties ar lieko svaru, redzes problēmām un vienaudžu ņirgāšanos.

"Es biju resns kā pončiks, man bija nepareizi zobi, kuru dēļ skolā mani saukāja par zaķīti," skaudro bērnību atceras tagadējā mūzikas zvaigzne. Trūcīgo apstākļu dēļ ģimene nevarējusi atļauties Miķelim nopirkt jaunas brilles, tāpēc patēvs, kā nu mācējis, centies labot vecās.

Pašrocīgi labotās brilles bijis vēl viens iemesls, par ko vienaudžiem puisēnu izsmiet. "Jutos kā neglītākais cilvēks pasaulē," atceras bijušais Miķelis, kurš, katru dienu ciešot no skolasbiedru ņirgāšanās, 14 gadu vecumā vairs neizturējis un gatavojies izdarīt pašnāvību.

Kā atklāj Miķeļa mamma Inese, tieši mūzika izglābusi puisi no šī bezdibeņa. Kad pusaudzis nopietni pievērsies mūzikai un sportam, viņa dzīve pilnībā mainījusies.

Kā tika uzsvērts arī Meladzes šovā, talantīgā puiša iedvesmojošais piemērs ir kā pierādījums tam, ka ikviens savā dzīvē var sasniegt sapņus un visaugstākās virsotnes, neatkarīgi no tā, cik smaga bijusi bērnība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!