Foto: instagram.com/markusriva/

Populārais Latvijas mūziķis Markus Riva (attēlā pa labi) pēdējā laikā ceļo tik daudz, ka fani vairs nespēj izsekot tam, kurā valstī viņš atrodas. Mākslinieks atklāj, kāpēc lidmašīnā sēsties reizēm nākas sešas reizes nedēļā un kas slēpjas aiz viņa ārēji tiks spožās un smalkās ikdienas Krievijas un Ukrainas šovbiznesa elitē.

DELFI Izklaidei atklāj Markus, viņš šobrīdz dzīvo starp trim valstīm. "Mans pēdējā gada maršruts ir Rīga – Kijeva – Maskava. Tie ir tādi biežākie punkti, kur viesojos, strādāju un pavadu savu laiku.

Kijevā notiek ierakstu sesijas, tur arī ir mans mākslinieciskais menedžments un producentu komanda. Šobrīd strādājam pie jauna albuma," stāsta nu jau pasaulē plaši pazīstamais latviešu mūziķis.

Viņš rēķina, ka Rīgā mēneša laikā pavada kopā labi ja septiņas dienas.

"Lidot sanāk katru nedēļu. Nesen man bija rekords – lidoju sešas dienas pēc kārtas: Rīga –Minska – Kijeva – Rīga – Maskava – Rīga. Bet pārlidojumi nav gari, un viss ir diezgan tuvos attālumos. To laikā mēdzu gulēt, lasīt grāmatas vai strādāt ar jauno muzikālo materiālu," stāsta Markus.

Mūziķis pauž prieku par sava darba lauka paplašināšanos, taču uzsver, ka nekāda popularitāte ārzemēs neliks viņam aizmirst klausītājus Latvijā. "Šobrīd pabeidzu darbu pie savas jaunās dziesmas latviešu valodā un ceru, ka pavisam drīz ar prieku to nodošu mūsu klausītājiem.

Fani man ir visur. Gan tepat Latvijā, gan Maskavā parasti uz uzstāšanās reizēm nāk mans fanu klubs ar karogiem un plakātiem, un tas noteikti man dod lielu prieku un enerģiju. Fani man ir ļoti svarīgi, tāpat kā kontakts ar viņiem.

Bieži tiekos ar atbalstītājiem un nekad neatsakos no komunikācijas," prieku par katru klausītāju Latvijā un ārzemēs pauž mākslinieks.

Flashing lights! 💥📷📸 @sergeyvasiliev1 @annaradis @st_vasilieva #photoshoot

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Mar 25, 2016 at 7:50am PDT

Lai arī daļai klausītāju, iespējams, radies iespaids, ka ārzemēs Rivu gaida lielā nauda, kamēr Latvijā ar mūziku neko nevar nopelnīt, tā neesot.

"Viss ir mūsu rokās. Varam sūdzēties, ka viss ir slikti, bet reāli jau nekas nemainīsies, ja paši nedarīsim. Zinu ļoti daudzus uzņēmīgus kolēģus, kas arī tepat Latvijā dara savu sirdslietu un ar to spēj pabarot sevi un savus bērnus," Latvijas mūzikas biznesu kā gana perspektīvu vērtē ārzemēs pieredzējušais mākslinieks.

Savukārt regulārie pārlidojumi esot nevis šiks un dārga greznība, bet gan vienkārši karjeras sastāvdaļa. Un tā tas arī paliks – lai kā attīstītos Rivas karjera ārzemēs, viņa mājas būs Latvijā, un viņš turpinās lidot uz darbu citās valstīs.

"Es jau neceļoju ar privātajām lidmašīnām un nedzeru dārgu šampanieti. Ja visu labi saplāno, tad arī darbs ir produktīvs, pārdomāts. Jau labu laiku nestrādāju viens, un man ir laba komanda, kas palīdz ar plāniem, stratēģijām.

Pārvākties prom no Latvijas es neplānoju. Man šeit ir ģimene, draugi, darba vide, un es ļoti mīlu Rīgu. Vēl jo vairāk pavasara un vasaras sezonā. Rīga ir mana mīļākā pilsēta.

Man ir renovēta mājas lapa www.markus-riva.com, kur fani var sekot jaunumiem, redzēt koncertu datumus. Ceru drīz izdot dziesmu latviešu valodā, kā arī 4. maijā ar jauno dziesmu uzstāties Valsts svētku koncertā Vērmanes dārzā, kur ar prieku gaidīšu visus savus atbalstītājus," tuvākos plānus dzimtenē iezīmē Riva.

Tikmēr fani var baudīt mūziķa nupat izdoto hitu krievu valodā.

Thank you, Minsk! ❤️ @bogema_live_club @djdania @masterolan

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Mar 9, 2016 at 12:30pm PST

Spring in Moscow 💥 #moscow

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Mar 10, 2016 at 9:07am PST

Кичи здесь! 💥😍 @erikaherceg

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Mar 8, 2016 at 1:16pm PST

💥🌷💥 @misharomanova @vascodagamma

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Mar 8, 2016 at 1:41pm PST

We ar live on @russian_musicbox ft. @anna_grachevskaya 💥✌🏼️🙆🏻🙇🏽

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Mar 4, 2016 at 5:54am PST

Спасибо, Вера!💥 ❤️ #VB

A photo posted by Markus Riva (@markusriva) on Feb 26, 2016 at 12:10pm PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!