Foto: Mango

Pašmāju dziedātājs, aktieris un dzejnieks Mārtiņš Freimanis (attēlā), kurš svētdienas vakarā bija uzņēmies žūrijas locekļa pienākumus šovā Dziedi ar zvaigzni.  Milžu cīņas, kārtējo reizi traumējis ekstremitāti – šoreiz viņš salauzis kreiso plecu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango mūziķis neslēpj traumas gūšanas apstākļus. "Pakritu uz līdzenas vietas. Biju Liepājā uz savas labākās draudzenes dzimšanas dienu, naktī kopā ar suni gāju uz viesnīcu un kādā tumšā ieliņā aizķēros un pamatīgi nogāzos," stāsta Freimanis, kuram pēc neveiksmīgā kritiena palīdzību sniedzis kāds svešs puisis.

"Pēc tam, kad paklupu un sasitos, apsēdos tumšajā ielā uz trotuāra apmales, jo cietu ļoti stipras sāpes. Pēc brīža man garām brauca automašīna, un svešais jauneklis apstājās, lai apjautātos, vai viss ir kārtībā. Viņš mani pat sākumā nepazina. Tas liecina, ka Liepājā dzīvo ļoti labi un forši cilvēki, jo Rīgā nekas tāds nenotiktu," par dzimtās pilsētas iedzīvotājiem sajūsminās mūziķis.

Svešais puisis nogādājis Freimani viesnīcā un "par visu parūpējies", tomēr nedaudz vēlāk Freimanim nācies pēc palīdzības vērsties pie profesionāliem mediķiem, kuri Liepājā arī esot daudz patīkamāki nekā viņu galvaspilsētas kolēģi.

"Liepājas ātrajā palīdzībā visi bija tik sirsnīgi un atvērti, un man tur patika tik ļoti, ka es labprāt tur būtu pavadījis visu dienu. Cik man ir sanākusi darīšana ar Rīgas ātro palīdzību, tur vienmēr ir bijuši tikai drūmi ģīmji," novērojumos dalās dziedātājs, kurš pat liepājniekiem nosolījies, ka citos nelaimes gadījumos viņš pēc palīdzības vērsīsies tieši pie viņiem.

Mediķi konstatējuši labā pleca lūzumu, un tas nozīmējot, ka tuvākās trīs nedēļas mūziķim būs jāievēro saudzīgs režīms. Otrdien viņam nozīmēta vizīte pie ķirurga, kurš skatīšoties, vai "nav jātaisa vaļā", ko gan pats Freimanis ļoti nevēlētos.

Lai gan pats Freimanis atzīst, ka šī ir pirmā reize, kad viņš salauzis kreiso roku, šī nav pirmā trauma, ko pēdējo gadu laikā guvis Freimanis - aizvadītā gada pavasarī viņš, filmējoties UgunsGrēkā, kautiņa laikā ar Ģirtu Ķesteri salauza labo roku, oktobrī viņš naksnīgas pastaigas laikā pa Liepāju sasita žokli un traumēja kreiso roku, bet gada nogalē seriālā, kaujoties ar Artūru Skrastiņu, salauza ribu.

Šī gada vasarā Freimanis, pārvācoties uz jauno dzīvokli, paguvis izmežģīt plecu, bet šo traumu mūziķis pats ātri vien labojis, uz vietas to iesitot atpakaļ. Ar savu likteni mūziķis ir samierinājies un pacietīgi uzklausot draugu izsmieklu, kuri ņirgājoties, ka viņam vajadzētu atvērt Freimaņa katastrofu centru.

"Es tur neko nevaru izdarīt, jo esmu traumatisks. Jā, es esmu cilvēks katastrofa," ar skumju nolemtību balsī atzīst Freimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!