Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien, 28. martā, apaļu jubileju atzīmē ekstravagantā amerikāņu dziedātāja Lady Gaga – mazo monstru, kā viņa dēvē savus fanus, iedvesmotāja svin 30. dzimšanas dienu.

Lady Gaga vārdu, šķiet, zina visi – kopš savas karjeras pirmsākumiem, pirmā albuma The Fame iznākšanas un tā žilbinošajiem panākumiem 2008. gadā Stefānija Džoanna Andželina Džermanota nenogurstoši rūpējusies par nonākšanu ziņu virsrakstos.

Savulaik viņa visai pasaulei paziņoja, ka ir hermofrodīts, vēlāk atzinās narkotiku lietošanā, dalījās ar traģiskiem stāstiem par izvarošanu pusaudzes vecumā un citām drosmīgām atklāsmēm, gan tīši, gan nejauši zibinājusi plikumus, iekūlusies dažādos skandālos un citādi nodrošinājusi, lai pasaule viņu neaizmirst.

Protams, vislielāko uzmanību Lady Gaga piesaistījusi ar saviem tērpiem un brīžiem gluži vai neticamajām un nereti pat biedējošajām stila izmaiņām. Lai ko jūs arī neiedomātos, iespējams, tas jau viņai bijis mugurā (vai uz galvas), bet par visu laiku skandalozāko un atmiņā paliekošāko tērpu var uzskatīt gaļas kleitu.

Lai gan daudziem šķiet, ka Lady Gaga nav nekas vairāk par iespaidīgiem tērpiem, viņas koncertšovi, vizuāli ļoti baudāmie klipi, dziesmu panākumi dažādos topos, singlu un albumu finansiālie panākumi un fanu mīlestība šo parādību ierindojusi starp mūsdienu spilgtākajiem un ietekmīgākajiem šovbiznesa darboņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!