Foto: AFP/Scanpix/LETA
70 gadu vecumā Parīzē mirusi slavenā dziedātāja Frensa Galla, kura pasaules slavu ieguva, 1965. gadā uzvarot starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā un iedvesmojot Frenka Sinatras hita "My Way" radītāju.

1965. gadā dziedātāja uzvarēja "Eirovīzijā" ar slavenā franču dziedātāja Serža Geinsbūra sarakstīto dziesmu 'Poupée de cire, poupée de son', kas uzskatāma par vienu no visu laiku populārākajām "Eirovīzijas" uzvarētājdziesmām. Konkursā Frensa pārstāvēja Luksemburgu.

Dziedātāja izpildījusi arī citas Serža Geinsbūra sarakstītās dziesmas, taču vēlāk atteikusies no jebkādas sadarbības ar viņu, kad sapratusi dziesmas "Les Sucettes" dubulto nozīmi. Dziesmā tiek stāstīts par meiteni, kura jūtas kā paradīzē ikreiz, kad konfekte ir uz viņas mēles. Frensa atzina, ka bijusi par jaunu, lai saprastu dziesmas erotisko zemtekstu.

17 gadu vecumā dziedātāja uzsāka mīlas romānu ar tolaik precēto franču komponistu, dziedātāju un dzejnieku Klodu Fransuā. Vēlāk izjukušās attiecības iedvesmoja mākslinieku radīt skaņdarbu "Comme d'habitud", kas vēlāk angļu versijā kļuva pazīstams kā Frenka Sinatras grāvējs "My Way".

Par vēl vienu Frensas superhitu uzskatāma dziesma "Ella, Elle l'a', kas veltīta par "džeza karalieni"dēvētajai Ellai Ficdžeraldai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!