Foto: DELFI
Sēru vēsts visiem pašmāju muzikālās apvienības "Duets Sandra" faniem – aizsaulē devusies apvienības soliste Sandra Brīnuma (attēlā).

"Šodien pēc grūtas slimības no dzīves šķīrās mana mīļā Sandriņa, "Duets Sandra" soliste," piektdien, 10. februārī, savā "Facebook" profilā vēsta Sandras vīrs un skatuves partneris Andris Brīnums.

Ziņas par to, ka Sandra saskārusies ar nopietnām veselības likstām, izskanēja pērnā gada izskaņā, kad tapa zināms – kolorītā un skatītāju iemīļotā grupas līdere šo problēmu dēļ ir spiesta pamest skatuvi.

"Duets Sandra" ticis izveidots 1991. gadā, bet Sandra un Andris laulības saitēm bija saistīti jau 35 gadus. Savas radošās darbības laikā muzikālā apvienība radījusi daudz dziesmu, kas iemantojušas klausītāju atzinību un kļuvušas par īstiem hitiem deju plačos.

Atvadīšanās no Sandras notiks 14. februārī pulksten 11 Saulkrastu kapos.

Tapis zināms, ka Sandra mūža izskaņā kritusi par upuri retai slimībai – viņai diagnosticēta amiotrofā laterālā skleroze.

"Veselības problēmas Sandras Brīnumas dzīvē sākās tieši ar balsi.

Sakumā likās, ka tā ir parasta saaukstēšanās, pārgurums, un drīzumā viss pāries. Toties balss aizsmakums turpinājās un kļuva izteiktāks. Lai turpinātu dziedāt, Sandrai nācās arvien vairāk piepūlēties. Pēc pusgada ilgās kakla ārstēšanas kāds ieteica vērsties arī pie citiem speciālistiem. Tā, nejauši un negaidīti visai Sandras ģimenei, izskanēja diagnoze – amiotrofā laterālā skleroze.

Šī ir reta, neirodeģeneratīva slimība, kas skar kustību neironus galvas un muguras smadzenēs, izraisot vājumu un muskuļu masas samazināšanos, bet turpmāk arī ekstremitāšu kustīguma pieaugošu zudumu, grūtības norijot, elpojot un runājot.

Kļuva skaidrs, ka dziedātājas karjera būs jāpārtrauc.

Sandras veselības problēmas samilza kā sniega pika: 2016. gada maijā arvien biežāk tirpa mēle, tad bija grūti izrunāt "R" burtu, vēlāk sieviete sāka runāt pavisam neskaidri.

Strauji progresējoša kāju vājuma dēļ Sandra bija spiesta pārsēsties ratiņkrēslā," dziedātājas slimības gaita aprakstīta fonda "Motus Vita" mājaslapā, kur decembrī tika uzsākta līdzekļu vākšana Sandras ārstniecībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!